Sâmbătă, 16 februarie, la Școala Gimnazială I.L. Caragiale din Tulcea a avut loc Olimpiada Gimnaziilor la șah pe echipe mixte – etapa județeană, la care au participat 11 echipe ce au reprezentat următoarele școli din orașul Tulcea: Școala Gimnazială Nifon Bălășescu, Școala Gimnazială I.L. Caragiale, Școala Gimnazială Elena Doamnă, Școala Gimnazială Alexandru Ciucurencu, Școala Gimnazială nr. 12, Liceul Teoretic ”Jean Bart” Sulina, Școala Gimnazială nr. 1 Măcin, Liceul de Arte ”George Georgescu” Tulcea, Școala Gimnazială Izvoarele, Școala Gimnazială Frecăței și Liceul Teoretic Ion Creangă.
La această Olimpiadă de Șah au participat 46 de elevi , cunoscători ai „ sportului minții” din clasele I-VIII, care s-au întrecut la cea mai mare competiție de șah organizată de Inspectoratul Școlar Județean Tulcea. Elevii au fost dornici să ocupe un loc pe podium și să se califice în etapa zonală.
Ca în fiecare an, clubul de șah tulcean A.C.S. Logic Delta a venit în sprijinul elevilor și s-a implicat în mod voluntar asigurând serviciul de arbitraj și materialele necesare desfășurării în cele mai bune condiții a acestei competiții.

Olimpiada de șah s-a desfășurat pe parcursul a 6 runde , în sistem elvețian , cu timp de gândire 15 minute / jucător.
Clasamentul final a fost următorul:
Locul I Școala Gimnazială Alexandru Ciucurencu Tulcea
Locul II Școala Gimnazială Elena Doamnă Tulcea
Locul III Liceul Teoretic”Jean Bart” Sulina
Surpriza acestei olimpiade școlare de șah, a fost echipa Liceului Teoretic ”Jean Bart” din Sulina care a încheiat competiția pe locul al III-lea, fiind la prima participare.
Echipa Școlii Gimnaziale Alexandru Ciucurencu din Tulcea, coordonată de prof. Cosma Cristian – Marius a avut în componență următorii elevi: Stepanencu Cosmin, Crăiță Alexandru, Pufleni Maria și Boureanu Alina.
Felicitări tuturor elevilor participanți la această olimpiadă școlară de șah și mult succes campioanei județene în etapa zonală!

Articolul precedentTrei echipe au meci decisiv în Cupa Municipiului la fotbal în sală
Articolul următorŞAH – Medalie de Argint pentru Eduard Ancuța, la Ploieşti