Între Alianța 2020 USR PLUS şi Compania Naţională Poşta Română a izbucnit azi un nou conflict. Alianţa politică 2020 USR PLUS acuză compania de stat că a refuzat la oficiile din Giurgiu şi Tulcea să le distribuie pliantele. Aşa se face că pe pagina oficială a Alianței 2020 USR PLUS a apărut în această după-amiază de joi, 11 aprilie 2019 următorul mesaj.

Alianța 2020 USR PLUS este în fața unui abuz. Poșta Română refuză să distribuie pliantele electorale ale Alianței în județele Giurgiu și Tulcea. Motivul? Conține un îndemn la vot pe 26 mai și în opinia reprezentanților instituției reprezintă “propagandă electorală”.
Vom da instituția în judecată. Potrivit legii 334/2006, prezența cuvântului „votează” sau orice alt îndemn de a vota cu un anumit competitor electoral NU este un criteriu pe baza căruia să se stabilească dacă un material este propagandă electorală sau nu. Ziarul PSD distribuit către pensionari de Poștă este o maculatură de propagandă de cea mai joasă speță, iar nouă ni se interzice să distribuim un pliant de informare. Aici nu este doar o problemă de dublu standard ci un simptom al vremurilor pe care le trăim în care PSD-ul a pus sub control majoritatea instituțiilor statului. Refuzăm abuzul la care suntem supuși.

“Poșta Română acționează discreționar deși este o instituție de stat, iar în perioada electorală toate partidele ar trebui să beneficieze de aceleași servicii. Suntem puși la zid din cauza ordinelor politice de la București pe care le primesc cei din teritoriu. Refuzăm abuzul la care suntem supuși, astfel că vom da în judecată Poșta Română. Legea este de partea noastră”, spune deputatul Cătălin Drulă, coordonatorul campaniei Alianței din partea USR.

Contactată telefonic, Valentina Rubanschi, reprezentanta Oficiului judeţean de poştă din Tulcea a negat că ar fi astfel de probleme ca cele invocate de reprezentanţii de la centru ai Alianței 2020 USR PLUS.

Lucru de altfel confirmat, parţial, şi de Elena Uram, preşedintele filialei judeţene USR Tulcea care ne-a declarat, în exclusivitate că: „Poșta Română, în primă instanţă, a ales să acţioneze discreționar, deși este o instituție de stat. Argumentele prezentate de către reprezentanţii Poştei Române nu au un fundament legal, Legea 334/2006 stabilește clar care sunt condițiile ce trebuie îndeplinite cumulativ pentru ca un material să fie considerat material de propagandă. Prezența cuvântului „votează” sau orice alt îndemn de a vota cu un anumit competitor electoral nu este un criteriu pe baza căruia să se stabilească dacă un material este propagandă electorală sau nu. Ca urmare anunţului public făcut de Alianța 2020 USR PLUS, de a da în judecată două filiale ale Poștei Române, din Giurgiu și Tulcea, conducerea Postei Române a revenit asupra deciziei iniţiale şi acceptat să distribuie materialele Alianței 2020 USR PLUS.”.

 

Articolul precedentCombaterea Pestei Porcine Africană, în atenţia Prefecturii Tulcea
Articolul următorTrei dintre cei care au atacat poliţiştii aflaţi în misiune, au fost reţinuţi şi arestaţi pentru 30 de zile