Focarul care zace de ani de zile in „ghetoul” din spatele blocurilor C3B si C3C de pe strada Labirintului dein cartierul 23 August, nu mai mira pe nimeni, de ani de zile. Muntii de gunoaie prin care colcaie sobolanii, scursurile pline de mirosuri insuportabile care se scurg in gospodariile tulcenilor de pe strada Miron Costin, un real focar de infectii, nu a suparat pana acum nicio autoritate publica cu misiunea de a veghea la sanataea noastra. Ani la rand, primaria, cu ajutorul detinutilor, dar si cu forte proprii, a adunat tone de gunoi…pentru ca in urmatoarele saptamani, alte tone de gunoi sa le ia locul.

Degradarea morala de care dau dovada locatarii acelei zone, depaseste orice imaginatie. Conditiile de trai din acele blocuri nu sunt demne nici de lagarele de concentrare sau de munca fortata! E JALE! Datorii demiliarde de lei vechi… la apa, la curent sau la ce se poate folosi si …costa bani…exista acolo. De ani de zile! De curand, cineva a luat initiativa. S-a dispus salubrizarea zonei, dar cu siguranta …in cateva saptamani, totul va fi la fel! Practic, e ceva de genul „munca in zadar”!

„După o lungă perioadă de timp în care locuitorii, deja celebrelor, blocurilor C3B și C3C, din cartierul Neptun, au arătat că educația și bunul simț nu sunt, neapărat, necesare în secolul 21, ieri au început lucrările de ecologizare a focarului de infecție ce înconjoară cele două imobile. În prima zi de lucru au fost strânse aproximativ 100 t de deșeuri. 100 t!!! Până la finalul lucrărilor estimăm că vor fi strânse aproximativ 1500 t.
Din păcate indolența și lipsa de educație a unora afectează și pe alții, motiv pentru care această salubrizare este absolut necesară întrucât zoaiele, pe românește, au început să-și croiască drum spre locuințele de pe strada Miron Costin. Vom curăța zona de gunoaie, vom reface canalizarea, vom pune pământ și pietriș, însă toate acestea nu vor însemna nimic dacă atitudinea locuitorilor din aceste două blocuri nu se va schimba și nu vor păstra! Să nu uităm că suntem, totuși, în secolul 21, iar dacă tot suntem în pas cu noutățile în materie de telefonie mobilă, ar trebui să fim la curent și cu ceea ce înseamnă să ai bunul simț și să respecți măcar munca celor ce îți fac curățenie” scrie viceprimarita Andaluzia Luca intr-o postare pe  facebook. 

Ne bucura atitudinea autoritatilor, dar ne intristeaza totodata, stiind ca ea va fi DEGEABA! In cateva saptamani, totul va fi ca inainte! Pun pariu! Aceeasi situatie se intampla aproape in fiecare an…si mereu e…la fel!

 

Articolul precedentO mașină s-a aprins în trafic, lângă Frecăței
Articolul următorUn cal a fost salvat se pompieri, după ce a cazut într-o fântână adâncă de șase metri