Președintele Ilie Petre: „Am speranțe ca până la sfârșitul acestui an să se semneze contractul”

Asociația pentru Dezvoltare Intercomunitară ITI Delta Dunării a organizat miercuri, 12 decembrie 2018, Conferința de închidere a proiectului „Asistență tehnică pentru asigurarea funcționării mecanismului ITI din perspectiva SIDD DD și a structurii ADI ITI Delta Dunării la nivel executiv și partenerial”, COD SMIS 116755, cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) prin POAT 2014-2020.

În cadrul conferinței au fost prezentate rezultatele proiectului, indicatorii realizați, și acțiunile de sustenabilitate ce urmează să fie derulate în perioada următoare.

„Este a doua cerere de finanțare a ADI ITI iar în momentul de față avem încărcată cererea de finanțare pentru etapa 2019-2023. Am trecut de eligibilitate, suntem în analiza tehnico-financiară și am speranțe ca până la sfârșitul acestui an să se semneze contractul.

Sperăm să se întâmple acest lucru pentru a putea intra în anul 2019 cu fruntea sus și cu toate resursele necesare pentru deschiderea următoarelor apeluri și pentru acordarea sprijinului pentru beneficiarii mecanismului ITI”, a declarat în debutul reuniunii Ilie Petre, președintele Asociației pentru Dezvoltare Intercomunitară ITI Delta Dunării.

La rândul său, Coordonatorul ADI ITI Delta Dunării, Doina Surcel a declarat: „ Cred că, în mare parte, ceea ce ne-am propus am și reușit să realizăm. Este un fapt probat de dorința de multiplicare a acestui mecanism la nivel național. Fără acest proiect de Asistență Tehnică, la care noi am aplicat, nu am fi avut posibilitatea să confirmăm faptul că ITI Delta Dunării poate deveni deveni un exemplu de bună practică pentru ceea ce înseamnă acest instrument de punere în aplicare a unei strategii teritoriale într-o manieră integrată”.

Obiectivul general al proiectului constă în asigurarea coordonării, pregătirii, actualizării, implementării și monitorizării SIDD DD, a Planului de acțiune și a mecanismului pentru implementarea ITI Delta Dunării, în vederea îmbunătățirii calității vieții populației și susținerii unei dezvoltări și creșteri economice durabile, inteligente, favorabile incluziunii în zona Deltei Dunării.

Alături de echipa ADI ITI Delta Dunării la eveniment au fost prezenți beneficiari ai proiectelor ITI – reprezentanţi ai administraţiei locale și judeţene, societăţii civile şi ai mediului de afaceri.

Lucrările conferinței s-au încheiat cu un recital de colinde susținut de un cor de elevi ai Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Casian” Tulcea.

Articolul precedentÎncă un proiect de lege al deputatului Lucian Simion a fost adoptat – Gunoi menajer mai ieftin cu 50% în Delta Dunării!
Articolul următorLansarea la Constanța a volumului „140 de ani de la unirea Dobrogei cu România”