Marţi, 5 februarie 2019, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea și totodată președinte al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Tulcea, Petre Badea a participat la festivitatea de premiere a sportivilor de la cea de a V-a ediție a Cupei Hagi, desfășurată la Sala Polivalentă.

Manifestarea este organizată de Consiliului Județean Tulcea, Asociația Județeană de Fotbal și Direcţia Judeţeană pentru Sport și Tineret, participanţi fiind echipele de juniori C (jucători născuţi în anul 2004 şi mai mici).

„Și în acest an, am avut meciuri frumoase la Sala Polivalentă şi sperăm ca măcar unul dintre fotbaliştii participanţi la această competiţie să ne amintească în viitor, prin ceea ce va face în teren, de cel mai mare fotbalist al României, Gheorghe Hagi. Este o bucurie a noastră că suntem singurul județ care îl cinstim cum se cuvine pe marele nostru fotbalist, prin acest eveniment organizat de ziua sa de naștere, competiție care a beneficiat mereu de sprijinul Consiliului Județean“, a declarat vicepreședintele Petre Badea.

Din partea Academiei „Gheorghe Hagi“, la eveniment a fost prezent președintele acesteia, Paul Peniu, care o oferit câte o minge de fotbal celor zece echipe participante și o plachetă aniversară Asociației Județene de Fotbal. La rândul său, conducerea AJF Tulcea a oferit conducerii Academiei o plachetă aniversară cu mențiunea „Nimic fără Dumnezeu, Nimic fără Hagi în fotbal“.

„Din partea Academiei Hagi și a mea personal, vă mulțumesc că organizați această competiție. Din câte știu eu, sunteți singurii care organizați această cupă pentru a-l omagia pe Gică, în fiecare zi de 5 februarie. În județul Constanța, de unde provine Gheorghe Hagi nu există o manifestare de acest gen. Este pentru prima oară când reprezint Academia Hagi la această sărbătoare și vă promit că, anul viitor, dacă ne invitați, voi veni și cu grupe de copii de la Academie pentru o confruntare sportivă a copiilor, de ziua această specială a fondatorului Academiei Hagi și al Viitorului Constanța. Vreau să precizez că o colaborare între Tulcea și Constanța, reprezentată de Viitorul și Academia Hagi, este deja realizată: avem un copil care, zilele următoare, va veni de la una dintre echipele tulcene la noi, la Academie, pentru a-și clădi un viitor fotbalistic, de care să fim mândri și noi, și dumneavoastră“, a declarat cu acest prilej președintele Academiei „Gheorghe Hagi“, Paul Peniu.

Meciurile disputate de cele zece echipe participante au fost AS Dunărea – Triumf Cerna, Progresul Isaccea – Granitul Babadag, Delta Dobrogea – Şcoala Generală Casimcea, Partizanul Luncaviţa – Voinţa Beştepe, Noua Generaţie Măcin – C.S.S. Tulcea. Toți participanții au fost premiați cu diplome, cupe și dulciuri, copiii cântând la final „La mulți ani!“ marelui fotbalist.

Rezultate tehnice:

Ora 10.00  AS Dunărea – Triumf Cerna  1-0 (0-0)

Ora 10.50 Progresul Isaccea – Granitul Babadag  5-1(2-0)

Ora 11.40 Delta Dobrogea – Şcoala Gen. Casimcea   0-1(0-0)

Ora 12.30 Partizanul Luncaviţa – Voinţa Beştepe      4-2(3-1)

Ora 13.20 Noua Generaţie Măcin – C.S.Ş. Tulcea       2-1(1-0)

Articolul precedentA fost publicat Ordinul privind stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pescuitului pentru anul 2019
Articolul următorScenarii horror la Caraorman, în Delta Dunării. Şacalii dezgroapă morţii din cimitir!