Azi dimineata in jurul orei 9.30, un tulcean anunta la numarul de urgenta 112 ca a gasit o fetita de 3-4 ani, singura, pe strada, in cartierul E3, aproape de scoala generala nr.8 Constantin Gavenea.  Un echipaj al politiei de la ordine publica a fost alertat si a ajuns la fata locului, au luat copila si au plecat cu ea la sediul politiei. Marele noroc a fost acela ca micuta avea la ea un telefon mobil. Astfel, pentru oamenii legii a fost doar o formalitate in a-i depista rapid cunoscutii si… in cateva minute, parintii au fost anuntati si au venit la politie, unde si-au gasit copila putin speriata, dar teafara si nevatamata.

Ce se intamplase de fapt! Micuta, cu parintii in casa, a deschis usa apartamentului in care locuia si a plecat pur si simplu, fara nicio tinta. De la domiciliul de pe strada Spitalului, asa cum spuneam, a fost gasita la peste un km. distanta, de catre un om responsabil, care a procedat corect si a anuntat gasirea copilului, impiedicand astfel o posibila tragedie.

Tulceanul care a gasit fetita, Erdin Murat, are la randu-i o fetita de sapte ani si ne-a declarat ca „oricine cred ca ar fi procedat la fel. Bine ca fetita este bine si ca a ajuns langa parinti! Asta e cel mai important! M-am gandit ca ar fi putut fi copilul meu. M-a frapat insa faptul ca lumea este nepasatoare. O gramada de oameni au trecut pe langa copila, dar nimeni nu a vrut sa vada. Asta imi da de gandit. Indierenta oamenilor de langa noi!

M-am alarmat cand am vazut ca fetita trece strada chiar pe culoarea rosie a semaforului si nimeni nu este langa ea. Un nene aflat la volan chiar a claxonat-o, dar atata tot! Asta mi-a atras atentia si am banuit ca se intampla ceva. Atunci am luat fetita, am incercat sa vorbesc cu ea  si am sunat la 112. Restul stiti deja…” – a incheiat modest si…inca emotionat, Erdin.

Acum, fetita se afla alaturi de familia sa. Atentie parinti la „minunile” de care sunt in stare micutii, chiar daca sunt cu voi in casa. Acesta a fost un caz fericit. Fereasca Dumenzeu de mai rau!

Articolul precedent1 septembrie – ARBDD împlinește 28 de ani!
Articolul următorUn om era să moară înecat în zona falezei, din cauza neglijenței „unora”