Numărul localităților cu incidența cazurilor de Covid peste 3 la mia de locuitori a ajuns la aproape 500. Potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, 79 de municipii și orașe și 414 comune au rata de incidență mai mare de 3 la mie. De vineri până sâmbătă, 76 de localități au trecut în scenariul roșu, în plus față de cele 417 care erau în urmă cu o zi. Totalul a ajuns la 493.

Dintre municipiile reședință de județ, Timișoara are cea mai mare incidență (5,98 la mie), Cluj-Napoca, Baia Mare, Craiova, București, Slatina, Giurgiu, Constanța și Drobeta Turnu-Severin.

Trei orașe din jurul Bucureștiului, Bragadiru, Popești-Leordeni și Voluntari, au depășit pragul de 6 la mie. Cea mai mare incidență cumulată la 14 zile este în localitatea Cătina din județul Cluj (13,29).

În localitățile în care rata de infectare este între 3 și 6 la mie este obligatoriu certificatul verde pentru mai multe activități. Acesta atestă că o persoană este vaccinată, are test negativ de Covid sau a trecut prin boală. De la 6 la mie, se instituie carantina de noapte în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, când persoanele nevaccinate nu au voie să iasă din casă în intervalul 20.00 – 5.00 decât pentru câteva motive întemeiate.

Lista Localităților Cu Incidența Mai Mare Sau Egală Cu 3