Numărătoarea paralelă a organizaţiilor judeţene ale partidelor care au avut candidaţi la turul doi al alegerilor prezidenţiale de azi arată, cât se poate de clar, că la Tulcea harta politică este galbenă cu patru excepţii de care am amintit mai devreme.

Cea mai categorică victorie a preşedintelui Klaus Iohannis în judeţul Tulcea a fost la Grindu, comună cu primar PNL (Neculai Neagu), unde scorul a fost unul zdrobitor: 441 la 108, adică 80,33% pentru Klaus Iohannis.

Surprinde, ca şi la primul tur, scorul din comuna Somova, unde primarul este de la PSD (Neculai Coşovei), şi unde candidatul susţinut de PNL a obţinut 1421 voturi adică 79,74%, spre deosebire de candidatul din acelaşi partid cu primarul care a obţinut doar 361 de voturi.

Podiumul victoriilor categorice ale lui Klaus Iohannis din judeţul Tulcea se încheie cu CA Rosetti, acolo unde este tot un primar PNL, Ghiocel Pindic, şi unde candidatul liberalilor a obţinut 234 voturi faţă de numai 63 pentru Viorica Dăncilă reprezentând 78,79%.

Victorii, chiar dacă mai puţin categorice, s-au obţinut şi în „fiefurile” PSD din judeţ şi anume la Turcoaia, Jurilovca, Horia, Cerna, Stejaru, Dorobanţu, Mahmudia, Carcaliu, Pardina, Mihai Bravu sau Baia, toate comune cu primari PSD.

Per total, la nivel de judeţ, potrivit numărătorilor paralele, Klaus Iohannis a obţinut 56.918 voturi (64,65%) în timp ce Viorica Dăncilă a obţinut doar 31.129 voturi (35,35%).

Articolul precedentNumărătoare paralelă: Viorica Dăncilă a câştigat doar la Beidaud, Ceatalchioi, Ostrov şi Pecenega
Articolul următorReacţiile unor lideri PSD Tulcea după rezultatele numărătorii paralele