Chiar dacă PSD și PNL susțin, public, că negocierile merg bine, realitatea este alta. Liderii PNL, PSD și UDMR se vor întâlni, astăzi, la o nouă rundă de negocieri. Punctele fierbinți în privința cărora nu ajung la un acord sunt: creșterile cerute de social-democrați, desființarea Secției Speciale sau numele premierului.

Sunt mai multe puncte pe care liberalii și social-democrații nu au căzut încă de acord.

Unul dintre aceste puncte este domeniul Justiției, mai exact desființarea Secției Speciale (SIIJ). Astfel, în vreme ce liberalii doresc acest lucru, social-democrații, nu. De altfel, am văzut declarația liderului PSD, Marcea Ciolacu, care spunea că a văzut cum a funcționat justiția fără SIIJ și vede cum funcționează cu SIIJ. „Bine ar fi să găsim o soluție să o facem și mai funcțională”, afirma Ciolacu.

Un alt punct „fierbinte” asupra căruia cele două partide nu au găsit încă un numitor comun este domeniul fiscalității. Mai exact, PSD vrea impozitarea marilor averi. Liberalii spun însă că nu trebuie impozitați cei care câștigă mai mult.

De asemenea, o problemă spioasă este și cea legată de funcția de premier. Cine o va ocupa? Evident că, în prezent, ambele partide vor să dea premierierul. Se ia în calcul varianta unui premier prin rotație. Surse Realitatea PLUS spun însă că liberalii nu ar fi foarte încâtați de această variantă, și asta deoarece Florin Cîțu ar vrea să ocupe în continuare fotoliul de la Palatul Victoria.

Cel mai porbabil, reprezentanții celor două formațiuni politice vor avea luni o discuție cu Klaus Iohannis. Până atunci trebuie să ajungă la o înțelegere întrucât ambele partide au fost de acord că vor merge la Cotroceni cu o soluție pe masă

Articolul precedentControl în trafic. Amenzi de peste 92.000 de lei
Articolul următorBilanț coronavirus 13 noiembrie: 4.006 cazuri și 323 decese