După o vară în care spre Sulina s-a circulat zi de zi cu navele de pasageri sau cu navele catamaran ale Navrom Delta, începând de azi s-a trecut la programul de iarnă. Conform contractului cu Ministerul Transporturilor, valabil până la sfârşitul acestui an, Navrom Delta Tulcea are obligaţia să asigure doar cinci curse pe săptămână spre Sulina şi câte trei spre Sfântu Gheorghe şi Periprava.

Noul program de transport public de persoane al Navrom Delta

Tulcea Sulina şi retur
Program plecari din Tulcea
Zi Tip nava Ora
Luni Clasica 13:30
Miercuri Clasica 13:30
Joi Semirapida 13:30
Vineri Clasica 13:30
Sambata Semirapida 13:30
Program plecari din Sulina
Zi Tip nava Ora
Luni Semirapida 07:00
Marti Clasica 07:00
Joi Clasica 07:00
Vineri Semirapida 07:00
Duminica Clasica 07:00
Tulcea Sfantul Gheorghe şi retur
Program plecari din Tulcea
Zi Tip nava Ora
Luni Semirapida 13:30
Miercuri Clasica 13:30
Vineri Semirapida 13:30
Program plecari din Sfantul Gheorghe
Zi Tip nava Ora
Marti Semirapida 07:00
Joi Clasica 07:00
Duminica Semirapida 07:00
Tulcea Periprava şi retur
Program plecari din Tulcea
Zi Tip nava Ora
Luni Semirapida 13:30
Miercuri Semirapida 13:30
Vineri Clasica 13:30
Program plecari din Periprava
Zi Tip nava Ora
Marti Semirapida 06:00
Joi Semirapida 06:00
Duminica Clasica 06:00

 

Mai multe curse de anul viitor

Navrom Delta se află în ultimul an de contract multi-anual cu Ministerul Transporturilor, cursele spre şi dinspre localităţile izolate din Delta Dunării fiind cumva subvenţionate. Este vorba despre o subvenţie acordată localnicilor din deltă şi celor din municipiul Tulcea pentru transportul cu navele Navrom Delta. Astfel, dacă preţul biletului întreg pentru Periprava este de 54 de lei, cu subvenţia acordată de la bugetul de stat localnicii şi cei din municipiul Tulcea plătesc doar 20 de lei. Pentru Sfântul Gheorghe biletul nesubveţionat este 48 de lei însă localnicii plătesc doar 18 lei în timp ce spre Sulina preţul biletului este 46 de lei, însă tulcenii plătesc doar 17 lei.

Preşedintele Consiliului de administraţie al Navrom Delta, Victor Iancu, ne-a declarat că de anul viitor oamenii deltei vor avea parte, foarte probabil, de un nou program de transport ce presupune mai multe curse spre aceste localităţi izolate ale deltei.

„Este lăudabilă iniţiativa conducerii Consiliului Judeţean Tulcea de a consulta primarii din localităţile izolate din Delta Dunării cu scopul de a fi întocmit un program de transport naval după modelul celui de transport rutier. Am fost şi noi, ca societate, consultaţi cu privire la perspectiva de a suplimenta numărul curselor de pe cele trei braţe ale Dunării şi am răspuns că avem capacitatea de a asigura aceste curse. Rămâne acum ca ministerul de resort să hotărască în cel mai scurt timp numărul acestor curse şi valoarea subvenţiei acordată”, a declarat Victor Iancu, preşedintele Consiliului de administraţie al Navrom Delta.

Din propunerile transmise ministerului, cadenţa curselor spre şi disnspre Sulina va fi zilnică pe tot parcursul anului, nu doar pe perioada sezonului estival, în timp ce către Periprava şi Sfântul Gheorghe este foarte posibil să mai apară o cursă în plus faţă de actalul program de transport. Dar să nu anticipăm.

Până atunci, noul program de transport public de persoane în Delta Dunării a început azi cu o … pauză. Ziua de marţi va fi practic, cel puţin până la sfârşitul anului, ziua în care nu va pleca din Portul Tulcea nicio navă spre vreo destinaţie din deltă. La fel va fi şi ziua de duminică.

Articolul precedentŞofer din Beştepe, prins mort de beat la volan: 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat!
Articolul următorÎnceput de an universitar şi la Tulcea: ASE Bucureşti are 48 de studenţi la Economie Agroalimentară şi a Mediului