Problema declasificării Aeroportului Delta Dunării va fi rezolvată în curând: studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru modernizarea și recertificarea aeroportului au fost finalizate, urmând a fi depusă cererea de finanțare.

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu a declarat că proiectul are ca obiect dotarea aeroportului cu toate utilajele necesare, inclusiv mașina de stins incendii.

„Acesta era de fapt cuiul lui Pepelea în ceea ce însemna declasificarea aeroportului Tulcea de la cat. 7 la cat. 3. Ne vom reclasifica și vom avea cat. 7 foarte repede, când vom avea această mașină care costă destul de mult, fiind o mașină specializată pentru aeroporturi, conform noilor condiții impuse de normele Uniunii Europene“, a declarat președintele Horia Teodorescu.

În ceea ce privește a doua etapă a proiectului privind modernizarea aeroportului și dotarea acestuia la standarde europene, după etapa finalizată de modernizare a pistei, „aceasta se referă, în mare parte, la dotarea tehnică și modernizarea fluxului de pasageri. Suntem la faza cererii de finanțare, cred că anul viitor, în primăvară, vor începe lucrările și achizițiile de dotare. Eu spun că aeroportul Tulcea se va dota și va ajunge în primele trei aeroporturi din țară ca dotare pistă și facilități de trafic și flux al pasagerilor“, a mai declarat președintele Horia Teodorescu.

Până la 31 decembrie 2017, Aeroportul Tulcea a funcționat conform unui certificat național, iar pe 22 decembrie a obținut un certificat european, care a fost emis de către Autoritatea Aeronautică Civilă Română, în conformitate cu prevederile Regulamentului Comisiei Europene nr. 139/2014. Conform oficialilor aeroportului, a fost un examen extrem de dur care a scos în evidență neconformitățile, inclusiv în privința categoriei de luptă cu focul. Declasificarea de la categoria 7 la 3 a însemnat practic reducerea posibilităților de operare cu aeronave, fiind acceptate doar cele cu maxim 20 de pasageri la bord.

Articolul precedentProgramul „Rowmania FEST 2018 – Tulcea” – 31 august/2 septembrie
Articolul următorStudiul de fezabilitate pentru Portul Tulcea, finalizat până la sfârșitul lunii septembrie