Ministerul Transporturilor a emis autorizația de începere a lucrărilor de construire la infrastructura podului suspendat peste Dunăre în zona Brăila şi de azipractic începe numărătoare inversă la construcţia visată de tulceni de jumătate de secol.

Amplasamentul podului este situat la km fluvial 165+800 (kilometraj pe Dunăre măsurat de la Sulina), peste fluviul Dunărea în zona Brăila, pe teritoriul administrativ al localităților Brăila și Vădeni, aparținând județului Brăila și pe teritoriul administrativ al localităților Smârdan și Jijila, aparținând județului Tulcea.

Lucrările la acest obiectiv de investiții presupun mai multe etape. În această primă etapă se vor executa cele două turnuri ale podului, pe malul Dunării (fundații și elevații), în zona județelor Tulcea și Brăila, precum și primele lucrări la zona de ancoraj a podului, situată în județul Tulcea.

Acestea reprezintă partea cea mai importantă a infrastructurii podului suspendat peste Dunăre în zona Brăila pentru că de cele două turnuri de susținere se va lega toată suprastructura podului.

Lungimea totală a podului de la Brăila este de 1974 m cu o deschidere centrală de 1120 m și două deschideri laterale de 489 m și, respectiv, 364 m. Valoarea lucrărilor autorizate, fără TVA este 139.541.150 lei.

Durata de execuție prevăzută în autorizație este 17 luni de la data începerii efective a lucrărilor.

Articolul precedentInterlopul care a băgat un jandarm în comă dupe ce l-a lovit intenționat cu mașina, a fost prins ieri seară
Articolul următor „Centenar. Cântăreții Slavei” – eveniment cultural organizat la Jurilovca în preajma Zilei Minorităților Naționale