În perioada 18-19.05.2019, în Complexul Olimpic Izvorani, București, a avut loc Olimpiada Gimnaziilor la Șah pe Echipe Mixte – etapa finală, fază la care s-au calificat 8 echipe școlare din cele 8 regiuni ale României.

În etapa finală , regiunea de SUD – EST a României a fost reprezentată de echipa Școlii Gimnaziale ”Alexandru Ciucurencu” Tulcea formată din : Stepanencu Nicodim-Cosmin, Crăiță Alexandru-Ștefan, Pufleni Maria, Boureanu Bianca-Alina și prof. Cosma Cristian Marius.
Concursul s-a desfășurat în sistem turneu, 7 runde, cu timp de gândire 30 min + 15 sec/jucător.
După ce în etapa zonală echipa Școlii Gimnaziale ”Alexandru Ciucurencu” din Tulcea a ocupat locul I cu maximum de puncte și a reușit pentru al doilea an consecutiv să se califice în etapa finală, de data aceasta, echipa tulceană a reușit o performanță unică în istoria șahului tulcean obținând medalia de bronz.
Școala Gimnazială Alexandru Ciucurencu din Tulcea a obținut 9 puncte ( 3 V, 3 =, 1 Î ) , la egalitate de puncte cu locul 2, departajarea făcându-se după ”mica diagramă.
Rezultatele echipei tulcene au fost următoarele:
Șc. G. ”Al. Ciucurencu” Tulcea – Colegiul National „Jean Monnet” Ploiești 2 – 2
Șc. G. ”Al. Ciucurencu” Tulcea – Colegiul National Iași 0,5 – 3,5
Șc. G. ”Al. Ciucurencu” Tulcea – Colegiul National „Dragos-Voda” Sighetul Marmației 2,5 -1,5
Șc. G. ”Al. Ciucurencu” Tulcea – Șc. G. „Mihai Eminescu” Alba Iulia 3 -1
Șc. G. ”Al. Ciucurencu” Tulcea – Colegiul National „Grigore Moisil” București 2 – 2
Șc. G. ”Al. Ciucurencu” Tulcea – Șc. G. „Alice Voinescu” Drobet-Turnu Severin 3 – 1
Șc. G. ”Al. Ciucurencu” Tulcea – Colegiul Național „Moise Nicoară” Arad 2 – 2
Prin acest rezultat , Școala Gimnazială ”Alexandru Ciucurencu” Tulcea obține singura medalie pentru județul Tulcea la Olimpiada Gimnaziilor de anul acesta.
Încă de la înființare , clubul de șah Logic Delta a avut un rol foarte important în dezvoltarea și promovarea șahului în rândul elevilor , prin organizarea de competiții de șah în școlile din orașul Tulcea , dar și prin descoperirea de copii talentați în acest sport nobil, ȘAHUL.
Felicitări echipei Școlii Gimnaziale Alexandru Ciucurencu din Tulcea!

Articolul precedentPlasele pescărești un risc pentru delfinii din Marea Neagră
Articolul următorMașină distrusă după ce a retezat un copac