La competiţia de şah „Trofeul Şah Club Galaţi”- ediţia a IX-a , la care au participat sportivi din : Constanţa, Brăila, Buzău, Ploieşti, Bucureşti şi Tulcea, Clubul ACS Logic Delta a fost reprezentat de către Guriencu Alexandru care a concurat la categoria de vârstă 6 ani. La finalul celor 6 runde, Alexandru a reuşit să ocupe locul 2 cu 5 puncte ( cinci victorii şi doar o înfrângere) demonstrând că este un sportiv de viitor.

De apreciat au fost şi rezultatele obţinute şi de alţi doi sportivi de la ACS Logic Delta care au participat la două competiţii puternice care au avut loc la Predeal şi Vaslui. Astfel, Sofia Borisov a participat la Trofeul Carpaţi ce a avut loc la Predeal şi la care au participat sportivi din: Piteşti, Braşov, Moreni, Târgu – Mureş, Mangalia, Bucureşti şi Tulcea. Sofia, o sportivă foarte ambiţioasă, deşi are doar 10 ani, ea a concurat la categoria de vârsta 12 ani, iar prin rezultatele obţinute a demonstrat că este o şahistă foarte valoroasă. La finalul competiţiei s-a clasat pe locul 13 din 32 de participanţi cu 4,5 puncte (patru victorii un egal şi două înfrângeri) şi a fost prima la categoria fete 10 ani.

De asemenea, Eduard Ancuţa a participat la competiţia de şah „Cupa Primăriei Vaslui” ce a avut loc la Vaslui şi la care au participat sportivi din: Vaslui, Iaşi, Huşi,Paşcani, Buzău, Craiova, Bucureşti şi Tulcea.

Eduard, deşi are doar 11 ani, el a concurat la Turneul Open (turneu deschis atât seniorilor dar şi juniorilor). La finalul competiţiei s-a clasat pe locul 29 din 62 de participanţi cu 3,5 puncte ( trei victorii un egal şi trei înfrângeri) demonstrând că este un sportiv ambiţios.

La sfârşitul acestei săptămâni şi la Tulcea va avea loc un concurs de şah rapid cu denumirea Festivalul Sahului Tulcean organizat de Clubul ACS Logic Delta Tulcea în parteneriat cu Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport Tulcea.

Această competiţie este destinată şahiştilor sub 12 ani în Turneul A şi respectiv sub 8 ani în Turneul B, taxa de participare şi organizare percepută la locul de desfăşurare, Restaurant Moon, fiind de 35 de lei.

Pentru desemnarea câştigătorilor, organizatorii au stabilit ca sistem de de joc sistemul elveţian pe parcursul a şase runde. Festivitatea de premiere va avea loc cel mai probabil, sâmbătă 25 august 2018, cel mai probabil după ora 14.30.

Articolul precedentPeste 7 milioane de lei pentru subvenţii retrospective pentru şomerii tulceni!
Articolul următorAlarmant: Primul caz de infecţie cu West Nile confirmat şi la Tulcea!