Joi, 15 august 2019, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu a participat la manifestările desfășurate pe faleza municipiului și pe Lacul Ciuperca cu prilejul Zilei Marinei Române. La acțiune au mai luat parte prefectul Lucian Furdui, primarul municipiului, Constantin Hogea și viceprimarul municipiului, Andaluzia Luca, Ivan Patzaichin, deputații Anișoara Radu, Mirela Furtună și Lucian Simion, guvernatorul ARBDD, Cătălin Țibuleac, dar și o delegație a Primăriei Izmail din Ucraina, condusă de viceprimarul Serghei Batkilin.

„Îmi face o deosebită plăcere să fiu alături de dumneavoastră în această zi plină de încărcătură emoțională și spirituală pentru români, în general, și pentru tulceni, în special, zi în care sărbătorim Zilele Municipiului Tulcea, Ziua Marinei Române, Ziua Navalistului precum și Marea Sărbătoare Creștină a Adormirii Maicii Domnului.

Trecând la însemnătatea spirituală a acestei deosebit de importante zile, permiteți-mi să urez „La mulți ani!” cu sănătate și împliniri celor care poartă  numele Sfintei Fecioare Maria. De asemenea, doresc să adresez un călduros “La mulți ani” tuturor locuitorilor municipiului Tulcea și să le urez petrecere frumoasă astăzi și în zilele următoare, având în vedere evenimentele organizate cu acest prilej“, a declarat președintele Horia Teodorescu.

La rândul său, prefectul Lucian Furdui a spus: „Ziua Marinei Române, 15 august, este o sărbătoare cu semnificație deosebită pentru tulceni, pentru marinarii militari și civili, pentru navalişti.
Astăzi, cu prilejul prăznuirii Adormirii Sfintei Fecioare Maria, ne amintim cu pioşenie de eroii marinari căzuți la datorie pentru patrie.
Tuturor tulcenilor care își serbează astăzi onomastica, le transmit multă sănătate şi împliniri alături de cei dragi. Să fiţi ocrotiţi mereu de Sfânta Fecioară Maria!”

În paralel cu manifestările organizate pe faleza municipiului, în zona lacului Ciuperca, a avut loc o acțiune organizată de Asociația Ivan Patzaichin -Mila 23 și Descoperă Rowmania, în cautare de campioni la vâslit, pentru prima dată de Zilele Municipiului Tulcea. Programul manifestării a cuprins o competiție de vâslit în canotci de 10+1, precum și un atelier mobil pentru copii – cum se construiește o canotcă.

Articolul precedentS-a dat peste cap cu maşina între Somova şi Niculiţel. În maşină mirosea a alcool
Articolul următorBătaie pe faleză între două familii de rromi turci, în mijlocul aglomeraţiei, printre copii şi turişti