Vineri, 27 iulie 2018, ora 18.30 , istoricul german Thede Kahl lansează, la Jurilovca, cartea-documentar „Natur und Mensch im Donaudelta” („Natura și Oamenii Deltei”).

Publicat la începutul anului 2018 la editura științifică germană Frank & Timme în colecția Forum Romanien, volumul documentează Delta Dunării – această regiune unică, aflată într-o permanentă schimbare, un paradis vulnerabil față de care autorul german a dezvoltat o fascinație deosebită, atât în calitate de om de știință, cât și de călător și iubitor de natură.

Personalitate marcantă a istoriografiei europene, Thede Kahl, născut în anul 1971 în Hamburg, este profesor la Universitatea din Jena, Germania. După ce a obținut doctoratul în geografie (Munster 1999), și-a extins pasiunea și cercetarea asupra limbilor, istoriei și tradiției popoarelor din țările est-europene.

Într-o epocă în care modernizarea a lăsat în urmă tradiționalul, puține comunități se mai pot mândri cu respectul deosebit pe care îl păstrează valorilor tradiționale moștenite, așa cum o face Jurilovca. Sat întemeiat de pescari, una dintre comunitățile cele mai semnificative de ruși lipoveni din România, Jurilovca își păstreză în continuare cu mândrie tradițiile și obiceiurile, și este motivul pentru care Thede Kahl a ales această localitate pentru a-și documenta și prezenta volumul.

Excelent vorbitor de limbă română, Thede Khal va intra în dialog cu publicul ce va fi prezent la lansarea cărții sale la Pensiunea Anastasia din Jurilovca, strada Portului, Nr. 12.

Articolul precedentCopac căzut pe o maşină, pe strada Gării
Articolul următorCorina Chiriac concertează mâine, la Tulcea