Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat , organizează joi de la ora 16.00,  la Tulcea, în sala Mihail Kogalniceanu a CJ Tulcea, conferinţa  „Start Up Nation 2018”  în prezenţa Secretarului de stat coordonator al programului, Paula Pârvănescu. Evenimentul se înscrie în seria de consultari şi dezbateri publice ce au ca scop identificarea nevoilor tinerilor beneficiari ai programului.

Cea mai mare noutate a acestui an, ba chiar de dată recentă, este aceea că Ministerul pentru Mediul de Afaceri Comerţ şi Antreprenoriat a anunţat că a fost de acord să renunţe, în urma procesului de consultare publică, la prevederea din proiectul Start-Up Nation 2018 care presupunea contractarea proiectelor depuse pe baza principiului „primul venit – primul servit”.

Ministerul precizează că, ţinând cont de sugestiile primite, prin punctajul acordat în urma modificării Ordonanţei de Urgenţă, se oferă o şansă egală de obţinere a finanţării pentru afacerile pornite în domeniile: producţie, servicii şi industrii creative.

„De asemenea, procesul de selecţie a proiectelor se va face pe bază de clasament (punctaj) şi criterii de departajare transparente în condiţii de punctaj egal, renunţându-se la contractarea proiectelor pe baza principiului primul venit – primul servit”, se mai arată în comunicatul ministerului.

Reprezentanţii ministerului spun că în urma procesului de consultare publică, a fost unanim acceptată ideea de a modifica programul Start-Up Nation, astfel încât acesta să fie în interesul întreprinzătorilor.

Astfel, Ministerul pentru Mediul de Afaceri Comerţ şi Antreprenoriat a dispus ieri republicarea versiunii actualizate a proiectului Ordonanţei de Urgenţă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă nr. 10/2017 pentru stimularea înfiinţării de noi întreprinderi mici şi mijlocii, care se află în dezbatere publică începând cu data de 1 octombrie 2018.

Articolul precedentUn bărbat din Babadag a violat timp de doi ani mai multe minore cu vârste între 12 şi 15 ani
Articolul următorOraș mic: Tulcenii sunt codaşi la vânzările de imobile!