Joi, 4 octombrie 2018, la Sala Dobrogea, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu a avut o întâlnire de lucru cu toți factorii implicați în realizarea investiției privind podul peste Dunăre, în vederea analizării stadiului actual dar și pentru luarea măsurilor în vederea urgentării desfășurării etapelor premergătoare începerii efective a lucrărilor.

La întâlnire au participat atât reprezentanții beneficiarului Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, constructorul Astaldi – IHI JV, reprezentat de managerul de proiect Alessandro Minniti, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Constanța, prin directorul general Marin Dima, administratorul public al județului, Vasile Strat, deputații Mirela Furtună, Anișoara Radu și Lucian Simion, primarii unităților administrative pe teritoriul cărora se va realiza investiția, precum și Sorin Ailincăi, managerul Institutului de Cercetări Eco Muzeale.

Cu acest prilej președintele Horia Teodorescu a menționat necesitatea urgentării procesului  de obținere a avizelor necesare pentru lucrările de pregătire a începerii construcției, respectiv avizele pentru transferul temporar de proprietate, avizul AFDJ, avizele de defrișare de la Direcția Silvică sau avizele de la Apele Române.

„Constructorul trebuie să-și depună documentațiile la toate instituțiile de  la care trebuie să obțină avizele. Toți cei de la Tulcea trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru a realiza această investiție. Interesul nostru este unul istoric în ceea ce privește podul de peste Dunăre. Un înțelept al județului Tulcea, undeva la începutul secolului trecut, prognoza cum se va dezvolta Dobrogea, vorbind despre realizarea unei căi de acces, pod peste Dunăre, la Brăila. Mai erau și alte componente de dezvoltare a Dobrogei dar acesta era principalul obiectiv pentru dezvoltare. Este vorba despre un fapt istoric. Cred că urgent, în momentul de față, este să încercăm să rezolvăm lista avizelor și acordurilor necesare pentru lucrările temporare. Este și dorința primarilor din zonă, și a constructorului pentru a putea realiza în primul rând căile de acces și organizarea de șantier“, a declarat președintele Horia Teodorescu.

Prezent la întâlnire, managerul Institutului de Cercetări Eco Muzeale, Sorin Ailincăi a precizat că instituția este gata să înceapă lucrările de descărcare arheologică pentru partea de investiție aferentă județului Tulcea.

Institutul de Cercetări Eco-Muzeale a semnat săptămâna trecută contractul cu Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru descărcarea arheologică a terenului pe care va fi amplasat viitorul Pod peste Dunăre precum şi infrastructura rutieră adiacentă acestuia. Conform contractului, în urma obţinerii autorizaţiilor necesare, ICEM a solicitat beneficiarului punerea la dispoziţie a logisticii necesare. Solicitarea a primit un răspuns favorabil din partea CNAIR, astfel că lucrările sunt programate să înceapă chiar de săptămâna viitoare.

 

 

Articolul precedentPeste 50 kg peşte fără documente legale şi plase monofilament, confiscate de poliţiştii de frontieră tulceni
Articolul următorSeminar: „Locuri de muncă sigure şi sănătoase prin managementul substanţelor periculoase“