Inspectoratul pentru Situații de Urgență “ Delta” al județului Tulcea a scos la concurs 43 de posturi prin încadrare directă atât din sursă externă cât și internă. 
        24 din aceste posturi sunt de soldați gradați, iar acestea sunt distribuite astfel: 12 posturi în cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea, 8 posturi în cadrul Secției de Pompieri Măcin și 4 posturi în cadrul Stației de Pompieri Babadag. 
Condițiile specifice de participare la concursul pentru ocuparea unui post de soldat gradat, sunt următoarele:
– să fi urmat învățământul general obligatoriu, conform Legii Educației Naționale nr.1/2011, cu modificările și completările ulterioare.     
– să aibă vârsta cuprinsă între 18 – 25 de ani.

        De asemenea, în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Tulcea sunt disponibile, prin încadrare directă din sursă externă, 6 posturi de ofițer și 9 posturi de subofițer. Locurile vacante sunt pentru ocuparea posturilor din compartimentele și serviciile cu deficit de personal. 

        – Recrutarea în vederea încadrării directe are drept scop identificarea și atragerea persoanelor care îndeplinesc condițiile legale, criteriile specifice și cerințele pentru ocuparea posturilor vacante, altele decât cele care au calitatea de cadru militar/polițist în activitate. 

        Toate informațiile necesare, condițiile specifice și generale pentru ocuparea posturilor vacante, pot fi găsite pe site-ul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,DELTA” al județului Tulcea, la adresa: www.isudelta.ro/Cariera.html 

Sursa: Realitatea de Tulcea