Un biciclist a fost transportat la spital în urma unui accident de circulație.

Un bărbat de 79 de ani, din Tulcea, în timp ce se deplasa pe bicicletă pe strada Concordiei din municipiu, s-ar fi dezechilibrat și ar fi căzut pe partea carosabilă, rănindu-se ușor.

Biciclistul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă. 

Poliţia rutieră le reamintește bicicliştilor:

Pentru a putea conduce o bicicletă pe drumurile publice, trebuie să aveți vârsta minimă de 14 ani, să cunoașteți regulile de circulaţie și să fiți echipați corespunzător.

Nu vă deplasați cu bicicleta dacă vă aflați sub influenţa alcoolului, a substanţelor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestoraNu transportați și nu trageți obiecte care, prin volumul ori greutatea lor, stânjenesc sau periclitează conducerea bicicletei ori circulaţia celorlalți participanţi la trafic.

Semnalizați din timp şi vizibil orice schimbare a direcţiei de deplasare.

Manifestați atenţie sporită în zona intersecţiilor. Este necesar să opriți la colţul străzilor pentru a vă asigura că puteți continua deplasarea în condiţii de siguranţă.

Concentraţi-vă permanent asupra traficului. Nu ascultaţi muzică şi nu vorbiţi la telefonul mobil în timp ce vă deplasaţi cu bicicleta.

Purtaţi vestă și articole vestimentare cu accesorii reflectorizante și fiți atenți la deplasările cu bicicleta în condiții de vizibilitate redusă!

Este necesar să respectați cu stricteţe regulile de circulaţie, atât pentru siguranţa dumneavoastră, cât şi a celorlalți participanţi la trafic.

Sursa: Realitatea de Tulcea

Articolul precedentBilanț coronavirus: 5991 de cazuri noi și 164 de decese. Vezi situația pe fiecare județ
Articolul următorPreședintele Iohannis: ”Nu voi lăsa țara fără guvern”