După ce timp ce 10 zile, în perioada 8-18 iulie, cei 70 de elevi din județul Tulcea și din Republica Moldova participanți la a treia ediție a Taberei creștine ,,În căutarea unui prieten au putut să se bucure de generozitatea cadrului natural și spiritual al Dobrogei de nord și de activitățile interactive din cadrul taberei, timp în care au putut lega și noi prietenii, iată că, zilele acestea tabăra se apropie de final.

Luni seara, 16 iulie, Preasfințitul Părinte Visarion, însoțit de Pc. Pr. Ionel Strat, inspector de religie și de preoți consilieri de la Centrul Eparhial s-a aflat la internatul Seminarului Teologic Sf. Ioan Casian pentru a doua oară în mijlocul tinerilor, la rugăciunea de seară.

După oficierea momentului rugăciunii, Preasfinția Sa a purtat discuții libere cu tinerii elevi, despre locurile vizitate, noutățile aflate din domeniul istoriei, religiei, culturii și geografiei tulcene, la final binecuvântându-i pe toți și oferindu-le daruri.

Elevii din Republica Moldova au susținut un moment artistic, interpretând cântece patriotice.

Închiderea taberei va avea loc în data de 18 iulie, odată cu premierea celor mai bune lucrări realizate în cadrul proiectelor derulate pe parcursul desfășurării taberei. Acestea au fost în număr de 5, axate pe Anul omagial al satului românesc, și au urmărit: satul dobrogean, monumentele închinate eroilor din Dobrogea, personalitățile dobrogene, sfinții dobrogeni și bisericile tulcene.

Elevii au fost premiați cu iconițe, premii și diplome, atât la final, cât și pe parcursul taberei, în diferitele activități derulate.

Articolul precedentSpectacole artistice şi filme începând de duminică la Festivalul Săptămâna Interetnică
Articolul următorCampanie ADRSE Brăila: Milioane de euro pentru eficienţa energetică a clădirilor publice şi a celor rezidenţiale