Luni, 26 august 2019, la ora 11.00, la Casa Avramide a fost organizată conferința de presă dedicată ediției cu numărul cinci a Festivalului dichis’ n’ Blues (30 august – 1 septembrie 2019).
La conferinţă au participat directorul festivalului, Raluca Manole, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, primarul Municipiului Tulcea, Constantin Hogea, sponsori şi invitați.
Raluca Manole, director al festivalului, a făcut oficiile de gazdă şi a prezentat jurnaliştilor prezenţi, istoricul festivalului, trupele şi numele care vor urca pe scenă în această ediţie, precum şi activităţile conexe, din care amintim tabăra de pictură de la Luncaviţa, concertul dedicat vietnamezilor din zona plaja Ciuperca şi Clubul cu dichis, manifestări despre care vom scrie într-un material viitor.
Primarul Hogea a spus că: ” Tulcea a intrat pe harta manifestărilor de gen de ceva timp şi este normal ca Primăria şi Consiliul Judeţean să se implice financiar pentru a susţine astfel de manifestări culturale. Pot spune fără să greşesc, că suntem cu mult deasupra unor oraşe de renume din ţară…şi mai bogate, în ceea ce priveşte deja tradiţia pe care o avem în promovarea acestor manifestări. Acest festival este unul elitist şi a căpătat un răsunet fantastic în ţară şi în lume. Este un câştig de imagine pentru oraşul nostru, motiv pentru care felicit echipa organizatoare.”
Preşedintele Horia Teodorescu a completat spusele primarului, adăugând: ” toate ediţiile de până acum ale Festivalului dichis’ n’ Blues au fost de succes şi cresc în spectaculozitate şi calitate de la an la an. Blues-ul place şi este pe înţelesul tuturor şi mai mult ca sigur, place şi tulcenilor. Vreau să felicit şi eu organizatorii, în mod special pe Cristi Antonescu. El a aprins aceasta scânteie şi merită toate laudele.
Mai mult ca sigur, festivalul va creşte şi în viitorul apropiat va trebui relocat, pentru că din ce în ce mai mulţi tulceni să se bucure de artiştii care vor veni, sper, în număr cât mai mare şi cu nume din ce în ce mai sonore.
Până la urmă, este datoria noastră, a autorităţilor locale, să sprijinim astfel de manifestări!” a spus preşedintele Teodorescu.

Articolul precedentBilanţul accidentelor rutiere grave: 11 morţi şi 30 de răniţi grav!
Articolul următorIncendiu în apropierea Releului Radio TV de la Mahmudia!