Incendiul din după amiaza zilei de vineri, 13 septembrie, culmea, Ziua Pompierilor, a provocat un mic dezastru, dacă se poate spune asta, în momentul în care s-a făcut bilanţul intervenţiei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Delta Tulcea, slt. Florentin Daciu, au fost afectate în total nu mai puţin de şase case de locuit plus o anexă, iar ca suprafaţă afectată de foc este vorba despre 1500 mp!

Cauza probabilă producerii incendiului a fost folosirea fără măsuri de protecție a unei unelte de tăiere care a produs scântei mecanice. Altfel spus, o persoană a încercat să taie un copac cu flex-ul şi de aici scântei, flăcără, incendiu, dezastru…

Un aspect foarte interesant al intervenţiei care practic a adus pe teren (intersecţia străzilor Gloriei cu Suvenir) toate efectivele de pompieri ale ISU Delta care erau pregătite să îşi serbeze ziua în Piaţa Civică este acela că focul a cuprins mai multe case în acelaşi timp. Era şi foarte uşor din moment ce – potrivit surselor noastre – cele şase case afectate aveau cumva acoperiş comun sau altfel spus din acoperiş în acoperiş nu era niciun spaţiu.

 

Articolul precedentFocarul de hepatită virală de tip A din Babadag este gestionat de medicii epidemiologi ai DSP Tulcea
Articolul următorCopil de 3 ani accidentat pe Nenițescu