Din datele centralizate la Direcția de Sănătate Publică Tulcea, numărul infecțiilor respiratorii acute a scăzut săptămâna tracută față de săptămâna anterioară de la 1237 la 816. Potrivit raportării s-au înregistrat un număr de 147 cazuri de pneumonii dintre care au necesitat internare 85 persoane cu pneumonie și 8 persoane cu infecții acute respiratorii.
„În săptămâna 04.02 – 10.02.2019 s-au raportat 10 cazuri suspiciuni de gripă pentru care se așteaptă confirmarea de la Institutul Cantacuzino București. Persoanele nu s-au vaccinat. Ministerul Sănătății atrage atenția că, odată cu începerea cursurilor în unitățile de învățământ numărul cazurilor de îmbolnăvire ar putea crește. O importanță majoră o reprezintă triajul efectuat de către cadrele didactice în clasă, la prima ora de curs, pentru evitarea riscului apariției de focare în colectivități si continuarea triajului in fiecare zi.
De asemenea, măsurile de igienă personală (spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos – alimentaţie bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mişcare) sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi in special prin gripa. Medicația antigripală (antivirală) se administrează la indicația medicului”, precizează conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Tulcea.

Articolul precedentProcurorul Popovici revine la Tulcea, după de a condus mai mulţi ani Secţia I-a penală a DNA
Articolul următorComuna Niculiţel a donat un buldoexcavator „fraţilor” de peste Prut