În 31 de județe din țară s- a atins capacitatea maximă de programare pentru vaccinare pentru următoarele trei săptămâni, a anunțat Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea.

„Interesul crescut al cetățenilor pentru vaccinare” a făcut ca în 31 de județe din țară să se atingă capacitatea maximă de programare pentru vaccinare pentru următoarele trei săptămâni, „în raport cu numărul dozelor disponibile la acest moment și cu calendarul de livrare estimat pentru perioada următoare”.

Potrivit situației raportate miercuri la ora 14:00, erau disponibile programări în județele Alba, Bihor, Caraș-Severin, Covasna, Gorj, Harghita, Iași, Maramureș, Mehedinți și Suceava, conform datelor din Registrul Electronic Național de Vaccinări și preluate de platforma de programare dezvoltată de STS.

„Datele raportate sunt în dinamică și există posibilitatea ca, la ora difuzării comunicatului” situația să fie diferită”- Comitetul Național pentru Vaccinare.

„Vor fi deschise noi centre de vaccinare la nivelul fiecărui județ, care vor permite programări și pentru date mai apropiate, începând cu data de 8 februarie”- CNCAV.

Calendarul programărilor și suplimentarea numărului de locuri de programare se stabilesc în colaborare cu INSP și cu direcțiile de sănătate publică, specifică CNCAV.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentVIDEO| Percheziții în județul Tulcea. Oile de pe nava scufundată în Portul Midia, îngropate pe un teren viran
Articolul următorIncendiu la o casă din Tulcea De la ce au pornit flăcările