Un nou câine de serviciu, din rasa Ciobănesc Belgian Malinois, este în dotarea Jandarmeriei Tulcea.

Igor, în vârstă de aproximativ patru luni luni, este un câine din rasa Ciobănesc Belgian Malinois, care, în această perioadă urmează o etapă de acomodare cu conductorul său, intrând apoi în etapa de predresaj și dresaj pentru specialitatea patrulare/intervenție.

Imagine

Câinii din rasa Ciobănesc Belgian Malinois sunt cunoscuți ca fiind prietenoși, foarte devotați stăpânilor și activi. Tocmai de aceea, este nevoie de peste două ore de antrenament zilnic pentru a-i menține activi și a le da noi sarcini de îndeplinit.

Sunt obișnuiți să trăiască în aer liber, fiind foarte rezistenți la intemperii și dornici să muncească. De asemenea, sunt energici, foarte rapizi în acțiuni, răspunzând tuturor provocărilor.

Câinii din rasa Ciobănesc Belgian Malinois sunt foarte precauți cu străinii, având un comportament foarte suspicios cu aceştia, fiind folosiți atât pentru pază și protecție, cât și ca animale de companie.

De-a lungul timpului, câinii de serviciu și-au demonstrat eficiența în executarea cu succes  a misiunilor din competența Jandarmeriei Române, fiind considerați parteneri de nădejde, iar jandarmii sunt implicați zilnic în desfășurarea antrenamentelor specifice câinilor de serviciu.

Sursa: Realitatea de Tulcea

Articolul precedentBlack Friday 2021: Reduceri de până la 59% la vacanţele pe litoralul românesc pentru vara viitoare. Tarifele pornesc de la 25 de lei pe noapte de persoană
Articolul următorCalificarea la barajul pentru Campionatul Mondial, în pericol! România, doar egal cu Islanda!