Azi, Seminarul Teologic Ortodox ,,Sf. Ioan Casian” din Tulcea   și-a sărbătorit ocrotitorul spiritual, pe Sf. Ioan Casian. Cu acest prilej, Preasfinţitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii s-a aflat în mijlocul elevilor şi a cadrelor didactice, la capela liceului pentru a oficia sfânta liturghie arhierească. În cadrul slujbei s-a oficiat și o pomenire pentru ctitorii școlii, profesorii și elevii trecuți la Domnul, la momentul potrivit elevii împărtășindu-se și cu Sfintele Taine.

Urmând un obicei îndatinat încă de la începuturile școlii, unul dintre elevii clasei a XII-a a prezentat o predică în cinstea Sf. Ioan Casian – ocrotitorul școlii, iar preasfințitul Părinte Visarion a ținut un cuvânt arhieresc în care a vorbit despre sărbătoarea de astăzi, despre nevoia de modele autentice în realizarea unei educații religioase autentice, dând ca exemplu legătura de prietenie dintre Sf. Ioan Casian și Sf. Gherman din Dobrogea.

Tot acum au fost premiați cu Diploma și  Bursa ,,Mitropolitul Antonie”, constând în bani și cărți, primii 4 elevi, câte unul din fiecare clasă școlii, care au obținut cele mai bune rezultate la învățătură în primul semestru al anului școlar 2018-2019. La finalul serbării a fost inaugurată și o expoziție de fotografii și documente dedicate Satului românesc și patriarhilor Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu.

Articolul precedent,,Radarul pădurilor” e la Jandarmeria Tulcea!
Articolul următor12 deținuți ies din penitenciar la azilul de bătrâni