Azi a fost votat Proiectul de Lege pentru completarea art.8 alin.(2) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.18/2017 privind asistenţa medicală comunitară iniţiat de deputatul tulcean PSD, Lucian Simion, proiect care a trecut cu 190 de voturi și 25 de abțineri.
Această modificare va avea un impact pozitiv mai ales în zonele izolate şi defavorizate aşa cum sunt cele din Rezervaţia Biosferei „Delta Dunării”, pentru că va permite primarilor să angajeze direct medici de familie, iar finanţarea va fi din bugetul local prin decontări de la Ministerul Sănătății prin Direcțiile de Sănătate Publică județene.
„În Delta Dunării, din totalul de 18 localităţi rurale, doar un număr de 3 localităţi au un cabinet de medicină de familie funcţional, care pe de o parte arată insuficienţa măsurilor de stimulare adoptate raportate la condiţiile de izolare din Delta Dunării iar, pe de altă parte, motivează modificările pe care dorim să le aducem prin această iniţiativă legislativă.” – a punctat deputatul tulcean, ieri, de la tribună Parlamentului.
Mai pe scurt, prin acest proiect de lege, orice primar şi consiliu local va putea angaja medic, de familie sau specialist! Important e să îşi şi dorească acest lucru!

Articolul precedentAproape 40 de milioane de euro pentru modernizarea Portului Tulcea! Exclusiv DALI Port Tulcea
Articolul următorCel mai idiot hoţ din Tulcea. A furat telefonul şi îi trimite victimei selfie-uri