“Goblin mode” a fost desemnat cuvântul anului 2022, în premieră, prin votul publicului. Termenul descrie un comportament „îngăduitor cu sine, leneș, care respinge normele sociale sau așteptările”, scrie The Guardian.

Peste 310.000 de vorbitori de limbă engleză, din întreaga, lume au votat acest termen. Celelalte două opțiuni puse la dispozițe de Oxford Languages au fost „metaverse” și hashtag-ul „#IStandWith”. Organizatorii au declarat că nu s-au așteptat niciodată la o asemenea implicare din partea publicului.

Termenul câștigător a fost folosit prima dată pe Twitter în 2009, dar a devenit viral pe rețelele de socializare în februarie 2022. Hashtag-ul #goblinmode de pe TikTok este adesea folosit în semn de protest față de standardele estetice și a unui stil de viață complet nerealist.  

Goblin mode se alătură listei de cuvinte Oxford, cum ar fi: „vax” (2021), „urgență climatică” (2019) și „selfie” (2013). Alte dicționare au selectat, de asemenea, cuvintele anului 2022: Collins a ales „permacrisis”, în timp ce Cambridge Dictionaries a optat pentru „homer”, care a devenit viral în mai datorită jocului Wordle.

Sursa: Realitatea de Tulcea

Articolul precedentHarry Potter, pe monedele din Marea Britanie
Articolul următorIARMAROC DESIGN FAIR. Târgul de Crăciun al Designerilor