În ultima perioadă, tot mai multe bande de rromi minori își fac de cap în plin centru al municipiului și nu numai, fără să le pese de poliție sau alte autorități. Efectiv, își aleg victimele din rândul copiilor, femeilor singure sau bătrânilor și atacă precum o haită de șacali, repede și violent. Victimele sunt năucite și până să se dezmeticească bine, gașca dispare.

„În după-amiaza zilei de 27 iunie 2018, Poliția Municipiului Tulcea a fost sesizată despre furtul unui portofel dintr-o geantă aflată într-un autoturism parcat pe strada Păcii, din municipiu. În urma investigațiilor efectuate de polițiști și reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Tulcea au fost identificați autorii, aceștia fiind trei minori cu vârste cuprinse între 12 și 13 ani, din Tulcea, de la care a fost recuperat portofelul cu acte și cardul bancar, care a fost predat părții vătămate. A fost întocmit dosar penal.” – ne transmite Poliția Tulcea printr-un comunicat de presă.

Lipsa acută de personal în cadrul birourilor de ordine publică din poliție și jandarmerie, face ca acest fenomen să capete o amploare din ce în ce mai mare, pe zi ce trece. Lipsa de reacție a populației civile, poate din teamă, poate din egoism sau poate din nepăsare, le dă curaj acestor specimene crescute zi și noapte într-un mediu nociv, infractional și imoral.

Avem Autoritate Teritorială de Ordine Publică…atenție… remunerată! Avem Poliție Locală… pe care o dorim mai activă! Avem atitudine cetățenească! Nu mai fiți impasibili. Când vedeți jafuri sau violențe, sunați la 112. E gratis! Daca autoritățile nu iau măsuri urgente și de durată, în câțiva ani vom ajunge exact cum este acum Babadagul.

Articolul precedentȘase miliarde de lei vechi, datoria la apă a locatarilor din două scari de bloc din Tulcea!
Articolul următorPeste 600 kg de pește și plase de pescuit cu fir textil, confiscate de polițiștii de frontieră