Ziua Independenței Ucrainei a fost marcată marți, 23 august la Tulcea. Evenimentul dedicat Ucrainei ș ucrainenilor a fost organizat la Palatul Copiilor.

 „România în general și județul Tulcea în particular fac din nou dovada sprijinului necondiționat pe care îl asigură partenerilor din Ucraina. În speranța unui viitor mai luminos pentru noi și pentru frații noștri ucraineni, a unor relații pașnice între popoare, îmi exprim, astăzi, susținerea pentru Ucraina independentă.

În dimineața în care au pornit bombardamentele, aveam în Tulcea două delegații de oficiali ucraineni de la Izmail și Odesa, care m-au anunțat că în țară a început războiul și trebuie să plece acasă. Prima reacție în țara noastră a fost cea a oamenilor, statul și instituțiile s-au mișcat puțin mai greu, pentru că așa sunt legile la noi. Dar reacția oamenilor, a organizațiilor neguvernamentale, a fost una nemaiîntâlnită. În acele zile s-a văzut că românii nu sunt doar prieteni, ci sunt și frați cu ucrainenii de peste Dunăre.

Imagine

Ca reprezentant al Consiliului Județean Tulcea, în numele domnului președinte Horia Teodorescu, vreau să vă transmit La mulți ani cu sănătate! De fiecare dată, celor care își sărbătoresc ziua le urăm pace și sănătate, dar nu ne dăm seama în acele momente de importanța acestor cuvinte. Par cuvinte abstracte, dar pentru toți ucrainenii de Ziua Ucrainei, pacea și sănătatea sunt tot ce-și doresc.

Suntem cu toții alături de dumneavoastră; instituțiile tulcene, Prefectura, Consiliul Județean sau Primăria sunt alături de dumneavoastră. Sperăm că vă întoarceți cu bine la casele dumneavoastră și să reveniți apoi la Tulcea pentru a sărbători împreună o Ucraină independentă și liberă. Doamne ajută! La mulți ani!“, a transmis Dumitru Mergeani, administrator public al județului Tulcea.

La eveniment au mai participat Preasfinția Sa Visarion, Episcopul Tulcii, primarul municipiului Tulcea, Ștefan Ilie, primarul orașului Isaccea, Anastase Moraru și reprezentanții altor instituții implicate în spriinirea refugiaților ucraineni în România

Sursa: Realitatea de Tulcea

Articolul precedentKlaus Iohannis, mesaj de Ziua Independenței Ucrainei: Reiterez sprijinul ferm al României. Agresiunea rusă trebuie să înceteze
Articolul următorComoara geotermală din subsolul județului Ilfov, exploatată în interes personal – caracatița ajunge la cel mai înalt nivel! Culisele statului paralel, ora 18