În ultimele 24 de ore, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea, au participat la  11 misiuni.


7 cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;

 3 incendii:                                       
În cursul zilei de 07 august a.c., salvatorii din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea au intervenit la un incendiu izbucnit în localitatea Plauru, comuna Ceatalchioi. Trei echipaje cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD și șalupa BM s-au deplasat de urgență la locul solicitării. Incendiului, ce a cuprins 3000 mp de vegetație uscată și un adăpost de animale( în care nu se aflau animale) în suprafață de 12 mp, a fost lichidat de către pompieri cu sprijinul membrilor SVSU Ceatalchioi și câțiva localnici. . Echipajul SMURD a acordat îngrijiri medicale unui bărbat, în vârstă de 50 de ani, care prezenta arsuri superficiale la nivelul brațului stâng, fără a necesita transportul la spital. Cel mai probabil incendiul s-a produs în urma unui foc deschis în spații deschise. 

Imagine

Pompierii au intervenit și la Babadag la un incendiu de vegetație uscată. . A ars vegetație uscată și lăstăriș pe o suprafață de aproximativ 150 mp. Cel mai probabil incendiul s-a produs în urma unui foc deschis în spații deschise.

Un incendiu a izbucnit în localitatea Victoria. A fost afectată o suprafață de aproximativ 10 mp de vegetație uscată. Evenimentul s-a produs după ce un conductor electric s-a rupt și a căzut pe sol. 

Imagine

Un apel pentru salvarea unui pui de pisică dintr-o fântână dezafectată a venit din  localitatea Nicolae Bălcescu. Un  pompier, asigurat cu cordițe de ceilalți membrii ai echipajului, a coborât în fântâna adâncă de aproximativ 30 metri, reușind să-l scoată, în siguranță, la suprafață. 

 

Sursa: Realitatea de Tulcea

Articolul precedentCanoistul Cătălin Chirilă, portdrapelul României la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice 2020
Articolul următorFOTO Razie a polițiștilor la agenții economici din Delta Dunării