Primăria Municipiului Tulcea a organizat, în parteneriat cu Inspectoratul Județean de Jandarmi Tulcea, o ceremonie festivă de oferire a diplomelor, certificatelor și medaliilor emise de Șeful Statului Major al Apărării, dl General-locotenent Daniel PETRESCU și Casa Regală a României – ASR Principele Radu, voluntarilor militari și civili tulceni care au luat parte la cea de-a IX-a ediție a Ștafetei Veteranilor, organizată de Echipa Invictus România.

            „INVICTUS este un proiect de voluntariat care se extinde din mediul militar în cel civil. Este un grup informal de oameni capabili să facă diferența, să schimbe, să motiveze și să inspire. Este în primul rând un proiect de educație, o luptă împotriva ignoranței și o punte între militari și civili ca oameni. De aceea, strategia Invictus include extinderea proiectelor în parteneriat cu alte asociații nonguvernamentale.

            Invictus România este un ideal prin care sufletul curat este pus în slujba voluntariatului și a camarazilor, iar ceremonia are rolul de a promova voluntariatul și de a inspira mulți oameni să se alăture Ștafetei Veteranilor.” (Invictus România)

Organizatorii au înmânat primele distincții Domnului Plt. Adj. Șef Sorin ANDRICI, sportiv militar din cadrul Inspectoratul Județean de Jandarmi Tulcea, căpitanul echipei de ultramaraton Spartanii Angelo Tulcea.

 Sorin ANDRICI a oferit distincțiile emise de Șeful Statului Major al Apărării colegilor de echipă, participanți la Ștafeta Veteranilor Invictus 2023: Roxana BONTAȘ,Col. Ion BORDEI,Mihai HULENI,Nicolae BIBU, Col. Florian NICOLAU, Cpt. Lucian IVANOV, Slt. Daniel CĂLIN,  Plt. Anca ȘERBAN, Plt. Adj. Florin GROSU, Plt. Adj. Tiberiu FIRUȚĂ, Mariana STOIAN, Alexandru STOIAN, Andreea STOIAN. Ag. Florin RĂUȚĂ, Ag. Șef Ion BORISOV, Ag. Șef Pr. Paul ROTARU, Cap. Marian SIMION

 Din partea organizatorilor, au fost prezenți Domnul Ștefan ILIE, Primarul Municipiului Tulcea și Domnul Col. Ion BORDEI, Inspector Șef al Inspectoratului de Jandarmi al Județului Tulcea. Aceștia au avut deosebita onoare de a-i avea alături, în calitate de invitați, pe: Mihai HULENI, vicepreședinte al Consiliului Județean Tulcea Corina- Geanina TERCI, Subrefect – Instituția Prefectului Județul Tulcea, Col. Vasile EFTEI, Șef Direcție al Direcției Județene de Telecomunicații Speciale Tulcea,Alexandru GRIGORE, Directorul Executiv al Direcției de Poliție Locală a Municipiului Tulcea, Col. Daniel PETROV, Inspector Șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” Tulcea, Comisar Șef de Poliție, Liviu-Marian SECHILA, Șef Serviciu al Serviciului Teriorial al Poliției de Frontieră Tulcea, Comisar Șef de Poliție, Daniel-Dumitru GRĂDINARU, Inspector Șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Tulcea

 Cea de-a VIII-a ediţie a Ștafetei Veteranilor Invictus a început pe 1 octombrie 2022, a străbătut toate judeţele ţării şi s-a încheiat pe 25 octombrie 2022, de Ziua Armatei Române, la Carei.

 Invictus România este o cauză care sprijină luptătorii români răniţi în teatrele de operaţii să participe la Jocurile Invictus şi mobilizează an de an sute de voluntari în sprijinul respectului faţă de eroii şi veteranii neamului, în cadrul Ştafetei Veteranilor.

Imagine

Imagine

 

 

Sursa: Realitatea de Tulcea

Articolul precedentBrazilia şi Argentina vor să-şi lanseze o monedă comună
Articolul următorOtrava asta îţi distruge oasele! O bei în fiecare zi fără să știi cât de toxică este pentru organism