Premierul Florin Cîțu a declarat că justiţia este încă datoare românilor în privinţa aflării adevărului despre Mineriada din 13-15 iunie 1990. Mesajul a fost transmis la împlinirea a 31 de ani de la evenimentele sângeroase. 

 

”Au trecut 31 de ani de la una dintre cele mai negre perioade ale istoriei noastre postdecembriste, când cercuri ale puterii de atunci au învrăjbit români contra români. Acţiunile de reprimare a manifestaţiei-maraton din Piaţa Universităţii şi Mineriada din 13-15 iunie 1990 au demonstrat cât de grave pot fi consecinţele diversiunilor şi manipulărilor: oameni ucişi, răniţi şi democraţia pusă în pericol. Sunt lucruri care rămân în memoria colectivă, răni încă deschise atât timp cât nu ştim adevărul şi vinovaţii. Justiţia este încă datoare românilor în această privinţă”, a transmis Cîţu, duminică, cu ocazia comemorării Mineriadei din 13-15 iunie 1990.

Premierul a făcut apel la înţelepciune, subliniind că, deși există opinii diferite, dialogul este esențial într-o democrație. 

”Nu trebuie să ne fie teamă de adevăr şi să avem înţelepciunea de a cultiva dialogul şi de a nu ne lăsa pradă încercărilor unora de a ne dezbina. Vedem cum pandemia ne-a pus pe toţi de aceeaşi parte a baricadei şi doar prin eforturile noastre comune începem să revenim la normalitate. Chiar dacă avem opinii diferite, trebuie să ne urmăm drumul comun, construit pe democraţie, coeziune socială şi relansare economică post-pandemie”, a mai transmis Cîțu.

Citește și: ”Ludovic Orban, la comemorarea victimelor Mineriadei: Nu s-a dorit cu adevărat pedepsirea vinovaților”

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentFacturi mai MARI la energia electrică de la 1 iulie
Articolul următorCălătoria cu trenul s-ar putea scumpi