Cupa Farul 2019 (prima ediţie) şi-a desemnat ieri, 20 iunie 2019, echipele câştigătoare de la toate categoriile de vârstă, respectiv echipe cu jucători născuţi în fiecare an din 2006 până în 2013. Fiind o competiţie ce a reunit foarte multe echipe şi fotbalişti aflaţi la început de carieră, Cupa Farul a avut, era şi normal, favorite la câştigarea locurilor de pe podium la fiecare dintre categoriile de vârstă, iar faptul că s-a desfăşurat la Constanţa a avut în Academia Hagi marea favorită la toate categoriile de vârstă.

La generaţia fotbaliştilor născuţi în anul 2009, Tulcea a fost reprezentată de două echipe şi anume ACSM Delta Tulcea şi Victoria Delta Tulcea. Repartizate în grupe diferite cele două echipe tulcene au avut de asemenea evoluţii diferite.

În primul meci al grupei D, ACSM Delta Tulcea a învins a doua echipă valorică a Academiei Hagi cu scorul de 3-2, în timp ce Victoria Delta (grupa C) a pierdut cu scor de set de tenis, 2-6, meciul cu echipa organizatoare ACS Sparta.

În al doilea meci al grupei D, ACSM Delta Tulcea a produs marea surpriză a grupei (Dinamo Bucureşti şi Luceafărul Brăila au terminat la egalitate primul meci) şi a câştigat cu un scor categoric meciul cu Luceafărul Brăila asigurându-şi în mare măsură câştigarea grupei. Al doilea meci al celor de la Victoria Delta a însemnat şi compromiterea calificării, meciul cu ACS Juniorul 2014 fiind pierdut cu un ruşinos 1-12!

Chiar şi fără miză, echipa fiind calificată, meciul dintre ACSM Delta Tulcea şi Dinamo Bucureşti a fost câştigat cu 3-0, după ce Luceafărul Brăila şi a doua echipă valorică a Academiei Hagi au terminat la egalitate 1-1. Cu trei victorii din trei meciuri ACSM Delta a câştigat grupa şi un loc în semifinale.

Câştigătoarea Grupei B, Tandem Bucureşti, a fost adeversara tulcenilor de la ACSM Delta Tulcea, cumva cel mai accesibil adversar dintre câştigătoarele grupelor, celelalte două echipe calificate în semifinale fiind Academia Hagi 2009 şi ACS Juniorul 2014.

AS Tandem Bucureşti s-a impus la finalul meciului din semifinala contra ACSM Delta Tulcea cu scorul de 4-2, un scor care a arătat o echipă tulceană determinată să se califice în finală, dar din păcate fără noroc. După rezultatul din cealaltă semifinală, 4-1 pentru Academia Hagi, finala mică a adus faţă în faţă ACS Juniorul 2014 şi ACSM Delta Tulcea, surprizele placute ale competiţiei. Un meci jucat de la egal la egal între cele două echipe, nu ca „măcelul din grupă” contra celor de la Victoria Delta, la finalul căruia, pe bună dreptate, echipa mai bună s-a impus: 3-2 pentru ACS Juniorul 2014!

Chiar şi cu locul patru la acest turneu, rămâne o finală mică pentru ACSM Delta Tulcea care se poate spune că e a doua cea mai bună echipă de fotbal din Dobrogea la categoria de vârstă 2009. În următoarea formulă 1.Carp Ciprian 2.Lebedov Darius. 3.Corbeanu Matei 4.Iancu Ianis 5. Filip Viorel 6.Haliti George 7.Rotaru Costin. 8.Mazur Denis 9.Raileanu Mario 10.Mitrea Vlad. 11.Rusu Rares

Articolul precedent20 de ani de la înfiinţarea Asociaţiei Directorilor Economici şi Contabililor din Judeţele României
Articolul următorAccident rutier cu trei victime aproape de Cariera Zebil