În această după-amiază, la Biblioteca Județeană „Panait Cerna“, a avut loc expoziția tematică și workshop-ul din cadrul celei de a șasea ediții a Festivalului Regional „Unitate în Diversitatea Europeană“, organizat în parteneriat cu Palatul Copiilor Tulcea și Asociația „Viitorul sunteți voi!“.
În cadrul evenimentului a avut loc lansarea unui ghid al comunităților și au fost expuse și prezentate cele mai reprezentative obiecte care fac diferența dintre comunități. Este un festival devenit tradiție pentru comunitatea tulceană, care a beneficiat în acest an de participarea românilor, grecilor, rușilor-lipoveni, ucrainenilor, turco-tătarilor, aromânilor, megleno-românilor, evreilor, bulgarilor, italienilor și a armenilor.
„Hristos a înviat! Vă transmit din partea domnului președinte Horia Teodorescu un mesaj de respect și prețuire pentru activitatea pe care o desfășurați în promovarea folclorului din județul nostru. Mă bucur că putem fi astăzi alături de dumneavoastră, cu ocazia celei de a șasea ediţii a acestui festival care are ca obiectiv promovarea și perpetuarea datinilor și valorilor culturale specifice comunităților conlocuitoare din Dobrogea. Felicit organizatorii pentru programul conceput în cadrul acestui festival regional, astăzi, fiecare comunitate având posibilitatea de a-și prezenta tradițiile și activitățile desfășurate la standuri proprii. Consiliul Județean Tulcea este partener în cadrul acestui proiect care are în prim plan un ghid al comunităților, asigurând un sprijin financiar de 3.000 de lei. În acest sens, aş dori să vă transmit că noi, cei din cadrul Consiliului Judeţean, vom fi mereu alături de astfel de proiecte. Vă doresc mult succes în activitatea dumneavoastră şi vă asigur, încă o dată, de toată deschiderea noastră atunci când vine vorba despre promovarea valorilor culturale locale!“, a declarat vicepreședintele Consiliului Judeţean Tulcea, Petre Badea.
Tot în cadrul Festivalului Regional „Unitate în Diversitatea Europeană“, miercuri, 8 mai 2019 în Piața Civică, va avea loc un spectacol multietnic organizat cu prilejul sărbătoririi Zilei Europei.

Articolul precedentAlt cal salvat de pompieri dintr-o fântână
Articolul următorOfertă generoasă pentru tulceni cu ocazia Nopţii Muzeelor -18 mai 2019