Administratorul unei societăţi comerciale cu profil agricol din Ceamurlia de Jos reclamă faptul că un fermier din localitate i-a distrus cu discul cultura de porumb de pe o suprafaţă de mai bine de 7 hectare. Păgubitul nu e la prima pățanie și, din păcate, nici singurul din localitate, alți fermieri sesizând organele de poliție.

Ce zice păgubitul

„Am fost anunţat telefonic de ciobanii din zonă. Oamenii m-au sunat şi mi-au spus că văd pe teren un tractor cu disc care îmi face cultura de porumb una cu pământul”

Patronul societăţii agricole spune că nu este prima dată când cultura îi este distrusă de această persoană.

„S-a întâmplat în dimineaţa zilei de 29 august. Am sesizat prin 112 intervenţia poliţiei, persoana în cauză a fost prinsă în flagrant. Dar problema este alta. Nu este pentru prima dată când această persoană îmi distruge cultura! Mai mult, vreau să vă spun că sunt şi alţi colegi fermieri care s-au confruntat cu situaţii asemănătoare”, afirmă administratorul societăţii.

Poliţia a demarat o anchetă

Conform celor declarate de fermierul păgubit, un echipaj de poliţie s-a deplasat la locul indicat prin apel la 112 şi a constatat veridicitatea sesizării, demarând o anchetă în acest caz.

„Cei de la Poliţie pot să confirme. L-au depistat pe acest individ aşa cum v-am spus anterior, cu tractorul cu disc, distrugând cultura de porumb de pe o suprafaţă de mai bine de 7 hectare administrată de societatea noastră. O comisie de la Primărie a constatat distrugerea 100% a suprafeţei. Am sesizat organelor abilitate faptul că acest individ, B.G., a premeditat această distrugere spunându-le unor ciobani să bage oile şi caprele să distrugă cultura”, afirmă administratorul societăţii agricole din localitate.

Alţi fermieri, alte pagube

Şi alţi fermieri din localitate confirmă incidentul şi spun că s-au confruntat şi ei cu astfel de situaţii conflictuale generate se pare, conform afirmaţiilor acestora, de aceeaşi persoană: „A intrat pe cultura mea fără permisiune, spunându-mi că vrea să intre cu combina să-şi facă drum pe acolo şi că îmi dă el o jumătate de hectar în altă parte. A astupat şi canalul de desecare, am sesizat autorităţile iar cei de la Poliţie au spus că nu-i de competenţa lor şi că să-l dau în judecată”, afirmă un alt fermier din Ceamurlia de Jos.

Şi alţi fermieri din Ceamurlia de Jos au mai avut de a face în trecut cu acest individ şi toţi au rămas cu paguba. Este şi motivul pentru care fermierii din Ceamurlia de Jos solicită intervenţia oamenilor legii pentru stingerea acestor situaţii conflictuale.

Articolul precedentStudiul de fezabilitate pentru Portul Tulcea, finalizat până la sfârșitul lunii septembrie
Articolul următorInspectoratul Școlar Județean Tulcea şi-a premiat elevii de excepție!