Autorităţile locale şi judeţene vor organiza în data de 24 ianuarie 2019 un eveniment solemn urmat de un spectacol folcloric în Piaţa civică din municipiu, între cele două momente fiind programat un flashmob, o horă mare, cu sute de participanţi, pentru a marca astfel Mica Unire. Astfel, de la ora 9.45, în faţa statuii lui Mircea cel Bătrân se vor aduna oficialităţile locale şi judeţene, prezentarea onorului pentru prefectul judeţului, salutul drapelului de luptă şi intonarea imnului de stat fiind programate începând cu ora 10.00. Un serviciu religios va fi oficiat de un sobor de preoţi începând cu ora 10.05, după care vor fi prezentate publicului mesajele din partea oficialităţilor. O horă a unirii va fi organizată începând cu ora 10.45, după care de la două corturi tulcenii prinşi în horă vor primi câte o porţie de fasole cu afumătură şi un ceai cald.

După ora 11.00, tot în Piaţa civică, reprezentanţii Consiliului Județean Tulcea, Primăriei Municipiului Tulcea și Ansamblului Artistic Profesionist „Baladele Deltei” Tulcea invită participanţii la horă şi la spectacolul „Uniți în cuget și-n simțiri. Hai să-ntindem hora mare!” pentru a sărbători 160 de ani de la Unirea Principatelor Române.

„Începută în 1848 prin uniunea vamală dintre Moldova și Țara Românească, unirea Principatelor Române, primă etapă în desăvârșirea statului unitar român modern, a fost pecetluită prin alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al Moldovei, pe 5 ianuarie 1859, apoi, pe 24 ianuarie, al Țării Românești, reformele conducătorului celor două principate punând ulterior fundamentul României moderne. În spectacolul care începe la ora 10.30, imediat după desfășurarea ceremonialului religios și militar organizat de Instituția Prefectului – Județul Tulcea în parteneriat cu  Garnizoana Tulcea, pe scena din Piața Civică vor evolua Grupul vocal al Ansamblului Artistic Profesionist „Baladele Deltei”, care va interpreta „Hora Unirii” și „Hai să-ntindem hora mare!”, membrii Ansamblului Folcloric  „Dorulețul”, Grupul coral „Cantus Libera”, soliștii „Baladelor Deltei” – Georgeta Nichifor, Laura Mocăniță, Laura Feraru și Costel Atanasof -, invitații Laura Olteanu, Gheorghe Turda, Gheorghe Roșoga și Nicoleta Voicu, alături de dansatorii Ansamblului „Baladele Deltei” și de cei ai Ansamblului „Dorulețul”; conducerea muzicală – prof. Aurelian Croitoru; coregrafia – prof. Ștefan Coman.”, a arată în comunicatul organizatorilor.

Articolul precedentO armă şi zeci de cartuşe la un bărbăt din comuna Niculiţel!
Articolul următorPeste trei săptămâni, Info Day la Bruxelles pentru promovarea produselor agricole!