Azi, în prezenţa prefectului judeţului Tulcea, Lucian Furdui, managerului ICEM Tulcea, Sorin Ailincăi, a directoarelor Raluca Petrov de la Arhivele Naţionale Secţia Tulcea şi Ligia Dima de la Biblioteca Judeţeană Panait Cerna a avut loc la Muzeul de Istorie şi Arheologie din Tulcea vernisajul expoziţiei itinerante Mozaic tehnic.

Exponatele aparţin Muzeului Ştiinţei şi Tehnicii „Ştefan Procopiu” din cadrul Complexul Muzeal Naţional „Moldova” din Iaşi cu care ICEM Tulcea este la prima colaborare, potrivit afirmaţiei managerului ICEM Tulcea, Sorin Ailincăi.

Iniţiativa acestei colaborări aparţine Mădălinei Ciocoiu, coordonator proiectului în cadrul ICEM Tulcea şi Celiei Iacob, în calitate de conservator al Muzeului de Istorie şi Arheologie din Tulcea iar exponatele au ajuns la Tulcea graţie Cameliei Cristofor de la Complexul Muzeal Naţional „Moldova” din Iaşi care a declarat: „Chiar dacă este o expoziţie itinerantă de fiecare dată pentru noi este o provocare să punem în valoare exponatele pentru că de fiecare dată trebuie să ne adaptăm unui spaţiu diferit.”.

Interesant este că exponatele ce vor putea fi văzute pe parcursul acestei veri până la mijlocul toameni la Muzeul de Istorie şi Arheologie din Tulcea sunt, în cea mai mare parte, donaţii ale unor instituţii, societăţi comerciale sau persoane fizice. Printre exponatele ce aparţin Muzeului Ştiinţei şi Tehnicii „Ştefan Procopiu” din cadrul Complexul Muzeal Naţional „Moldova” din Iaşi expuse la Tulcea până în octombrie şi-au făcut loc şi o serie de obiecte donate muzeului de fostul prefect al judeţului Tulcea, dr. Răsvan Vasiliu.

 

 

Articolul precedentAnsamblul „Kozaciok” a câștigat Trofeului Festivalului „Serbările Deltei” 2019
Articolul următorCămin nou la Vișina pe fonduri europene