Secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, și secretarul de stat din Ministerul Sănătății Nelu Tătaru anunță, la această oră, noi măsuri legate de infecția cu coronavirus.

„România se pregateste de scenariul 3”, a anuntat, cu putin timp in urma, Nelu Tataru, secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

România are peste 30 de cazuri de îmbolnăvire confirmate. Asta înseamnă că țara noastră a trecut în scenariul 2 al epidemiei – de la 26 de cazuri în sus.

Potrivit autorităţilor, scenariul 2 va presupune următoarele măsuri suplimentare: anchete epidemiologice mai extinse, secții separate pentru coronavirus în spitale, limitarea unor intervenții chirurgicale care nu sunt absolut necesare, adică cele pentru boli cronice sau intervenții programate şi un control la graniță mai accentuat, care să vizeze și persoanele din alte țări decât cele care sunt în zona roșie sau zona galbenă.

Pe 4 martie, autoritățile au adoptat o decizie legată de scenariile privind evoluţia și intervenția în cazul infecţiei cu noul coronavirus în România. Scenariul 1 presupunea existenţa de la 1 la 25 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Scenariul 2, de la 26 până la 100 de cazuri, scenariul 3, de la 101 până la 2.000 de cazuri de infecție, iar ultimul scenariu vorbeşte deja despre peste 2.001 cazuri de îmbolnăvire. 

Articolul precedentCOVID-19 la Tulcea: Numărul autoizolaţilor la domiciliu e în scădere!
Articolul următorCUTREMUR de 4,5 grade, cu puțin timp în urmă, în România