onsilierii județeni vor analiza în ședința ordinară din această lună modificarea Hotărârii Consiliului Județean Tulcea nr. 10/2018 privind aprobarea proiectului, a cheltuielilor legate de proiect și a acordului de parteneriat pentru realizarea în comun a obiectivului „Eficientizarea energetică a clădirii Spital Boli Contagioase Tulcea”. Modificările vizează majorarea cheltuielilor neeligibile ale proiectului cu suma de 229.908 lei (inclusiv TVA), ajungând la suma de 7.066.403,39 lei (inclusiv TVA). Necesitatea modificării este dată de încadrarea unor dotări aferente spălătoriei și oficii bucătărie în categoria cheltuielilor neeligibile, astfel încât să poată fi aprobată Cererea de finanțare depusă prin Programul Operațional Regional.

Potrivit proiectului de hotărâre, se aprobă contribuția proprie în proiect din bugetul Unității Administrativ-Teritoriale Județul Tulcea, în sumă de 7.279.753,39 lei (inclusiv TVA), reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, cât și contribuția de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum de 213.350,00 lei (inclusiv TVA), reprezentând cofinanțarea proiectului „Eficientizarea energetică a clădirii – Spital Boli Contagioase Tulcea”

De asemenea, se modifică corespunzător și contribuţia partenerilor la co-finanţarea cheltuielilor totale ale proiectului, aşa cum este precizat în Cererea de finanţare: Unitatea Administrativ Teritorială – Județul Tulcea  – 7.279.753,39 lei inclusiv TVA, reprezentând 41,05 % din valoarea totală a proiectului și Spitalul Județean de Urgență Tulcea – 0 lei.

Un proiect asemănător prevede modificarea Hotărârii Consiliului Județean Tulcea nr. 11/2018 privind aprobarea proiectului, a cheltuielilor legate de proiect și a acordului de parteneriat pentru realizarea în comun a obiectivului „Eficientizarea energetică a clădirii – Spital TBC Tulcea”. Astfel, este supusă aprobării contribuția proprie în proiect din bugetul Unității Administrativ-Teritoriale Județul Tulcea, în sumă de 9.649.801,77 lei (inclusiv TVA), reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, cât și contribuția de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum de 166.499,90 lei (inclusiv TVA), reprezentând cofinanțarea proiectului Eficientizarea energetică a clădirii – Spital TBC Tulcea.

Și în acest caz, se modifică corespunzător contribuţia partenerilor la co-finanţarea cheltuielilor totale ale proiectului, aşa cum este precizat în Cererea de finanţare: Unitatea Administrativ Teritorială – Județul Tulcea  – 9.649.801,77 lei inclusiv TVA, reprezentând 54,19 % din valoarea totală a proiectului și Spitalul Județean de Urgență Tulcea ​- 0 lei.

Articolul precedentDezastru pe piaţa imobiliară din Tulcea: doar 42 de bunuri imobiliare vândute în ianuarie!
Articolul următorProcurorul Popovici revine la Tulcea, după de a condus mai mulţi ani Secţia I-a penală a DNA