Pentru prevenirea accidentelor de circulaţie în care sunt implicaţi elevii, poliţiştii au organizat competiţia „Educaţie rutieră – educaţie pentru viaţă”, în cadrul căreia tinerii se întrec în cunoştinţe rutiere. Concursul a fost organizat în judeţul Buzău, în perioada 26-29 iunie,  fiind vorba de cea de a 42- a ediţie a etapei naţionale  „Educaţie rutieră – educaţie pentru viaţă”.

Competiţia are ca obiectiv prevenirea accidentelor de circulaţie în care sunt implicaţi elevii, prin formarea unui comportament rutier responsabil în rândul tinerilor, pe baza cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie.

La start s-au aliniat 28 de echipe din tot atâtea judeţe, formate din câte patru elevi şi un profesor coordonator.

Participanţii au avut de parcurs probe practice ce constau în parcurgerea cu bicicleta a unui traseu, într-un parc şcolar, unde a fost punctată cunoaşterea regulilor şi semnelor de circulaţie, precum şi modul de respectare a acestora. De asemenea, a fost testată şi îndemânarea în deplasarea cu bicicleta într-un poligon amenajat cu diferite obstacole.

O altă probă a fost cea teoretică şi a constat în rezolvarea unui chestionar cu 20 de întrebări din legislaţia rutieră.

Ieri, 28 iunie, poliţiştii le-au pregătit participanţilor o excursie surpriză la Vulcanii Noroioşi pentru a scăpa de emoţiile pe care le aveau înainte de aflarea rezultatelor.

Astăzi, 29 iunie, a avut loc festivitatea de premiere a celor clasaţi pe podium.

Astfel clasamentul pe echipaje a fost următorul:

Locul I –  echipajul reprezentant al judeţului Tulcea

Locul al II-lea – echipajul reprezentant al judeţului Dâmboviţa

Locul al III-Lea – echipajul reprezentant al judeţului Galaţi  

Premiul pentru cei mai tineri participanți a fost împărţit de doi elevi, un gorjean şi o buzoiancă, în vârstă de doar 8, respectiv 11  anişori, care au dat dovadă de maturitate şi implicare şi că sunt  “esenţe tari în sticluţe mici”.

Chiar dacă regulile concursului spun că vor fi câştigători cei care au acumulat cel mai mare punctaj în urma parcurgerii probelor, în final toţi participanţii au avut de câştigat prin experienţa şi cunoştinţele acumulate.

Evenimentul s-a încheiat cu un spectacol deosebit, susţinut de Muzica Militară a Diviziei 2 Infanterie „Getica” și Corul „Happy Kids”.

Competiţia a fost organizată de Ministerul Educaţiei în colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne.

În plan local, parteneri au fost Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău, Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău, Consiliul Judeţean Buzău, Primăriile municipiului Buzău şi Scorţoasa, Centrul Cultural Marghiloman, Asociaţia de Întrajutorare „Ionaşcu Filofteia Dănuţa” Sindicatul Naţional Al Poliţiştilor şi Persoanlului Buzău, Liceul cu Program Sportiv Iolanda Balaş Soter Buzău şi Şcoala Gimnazială Sf.Apostol Andrei Buzău.

 

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentMihai Tudose(PSD): Virgil Popescu, fabricant de lumânări pentru priveghiul energetic al României
Articolul următorPrimul interviu TV cu ambasadorul rus la București, de când a început PUTIN războiul: „Rusia curăță Ucraina de neonaziști!”