E-Distribuţie Dobrogea a investit 105 milioane de lei în digitalizare şi în modernizarea echipamentelor şi reţelelor de energie electrică din judeţele Constanţa, Ialomiţa, Călăraşi şi Tulcea. Din investiţiile totale prevăzute, 53 milioane de lei au fost alocaţi modernizării liniilor de medie şi de joasă tensiune iar 22 milioane de lei, posturilor şi staţiilor de transformare. De asemenea, compania a investit 24 de milioane de lei în echipamente de măsură, a informat compania.

În total, cele trei companii româneşti de distribuţie ale grupului Enel au prevăzut pentru acest an instalarea a peste 170.000 de contoare inteligente în zonele în care îşi desfăşoară activitatea. Investiţia se ridică la peste 56 de milioane de lei şi face ca, până la sfârşitul lui 2020, numărul clienţilor Enel care beneficiază de această tehnologie să ajungă la 900.000.

E-Distribuţie Dobrogea a continuat investiţiile în modernizarea reţelelor de înaltă tensiune şi a montat echipamente care să prevină incidente cauzate de condiţiile meteo nefavorabile. Pentru a îmbunătăţi calitatea serviciilor oferite clienţilor noştri, compania de distribuţie a derulat campanii de montare a 873 de distanţiere de fază pe 3 linii de înaltă tensiune cel mai des afectate de fenomenul de galopaj din judeţele Constanţa, Călăraşi şi Ialomiţa. Dintre acestea, 264 de bucăţi au fost amplasate pe linia aeriană de înaltă tensiune Basarabi – Medgidia Sud, alte 420 pe linia Urziceni – Căzăneşti şi 189 de distanţiere au fost montate pe linia Olteniţa Nord-Hotarele. De asemenea, pentru creşterea siguranţei în exploatare şi a eficienţei transmiterii semnalelor (telecontrolului) s-au montat cabluri de fibră optică pe liniile aeriene Medgidia S – Basarabi, CET Palas – Eforie N, Eforie N – Costineşti.

În Tulcea, E-Distribuţie Dobrogea a modernizat o linie de medie tensiune şi mai multe posturi de transformare din judeţ. De asemenea, au continuat lucrările ce permit instalarea de contoare inteligente, investiţie ce se ridică la 1,8 milioane de lei.