Iniţiativa PNL Tulcea de a redacta un proiect de hotărâre de consiliu local pentru aprobarea scutirii de la plata impozitului pentru clădirile și terenul aferent Complexului Zootehnic din cadrul SC Carniprod SRL Tulcea, începând cu semestrul 2, pentru anul 2018, anunţată de preşedintele filialei judeţene, Ştefan Ilie încă de acum două zile a născut vii pasiuni în spaţiul public, mai ales cel virtual reprezentat de social-media acolo unde a şi fost făcută public pentru prima dată această iniţiativă.

Nu mai puţin de şapte de „da, …” au fost menţionaţi de preşedintele PNL Tulcea ca şi argumente ce susţin iniţiativa însă au fost şi unele păreri că argumentele au fost prea puţine şi canalizate unidirecţional.

Tocmai pentru „cei care au pus întrebări și au formulat diverse supoziții, unele dintre ele ilare” nu doar în şedinţa de consiliu local de la sfârşitul lunii trecute ci şi după depunerea documentaţiei, acelaşi preşedinte PNL Tulcea a mai făcut unele precizări.

„Pentru cei cărora argumentele menţionate de mine nu le sunt de ajuns aş mai vrea să amintesc faptul că această societate a fost cea care a solicitat pe un temei legal această scutire de impozit motivat de faptul că pe terenul aferent Complexului Zootehnic din cadrul SC Carniprod SRL Tulcea nu se mai desfăşoară nicio activitate economică. E ca şi cum unul dintre hotelurile din Tulcea ar fi afectat de un cutremur şi ar fi închis. Vi se pare normal să-i mai solicit impozit pe acea clădire?”, a subliniat Stefan Ilie.

Pentru cei care s-au grăbit să facă supoziţii că această iniţiativă ar avea legătură şi cu recenta vizită a preşedintelui PNL Tulcea la Carniprod, alături de eurodeputatul Siegfried Mureşan, acelaşi Ştefan Ilie a ţinut să facă unele precizări: „Vă asigur că administratorul de la SC Carniprod SRL Tulcea, nu îmi permit să-i dau numele fără acordul său, nu a iubit, nu iubeşte şi nici nu va iubi vreun politician, indiferent de culoare politică. Societatea sa plăteşte impozite consistente şi este normal ca statul să beneficieze de aceşti bani care nu sunt deloc puţini. La fel cred că stau lucrurile şi cu celelalte societăţi mai mici din judeţul Tulcea afectate de pesta porcină, cu precizarea că acestea, din câte ştiu eu, nu au solicitat primăriilor locale niciun fel de scutire. SC Carniprod SRL Tulcea a făcut acest lucru, adică a cerut în scris Consiliului municipal scutirea de impozit, iar noi am profitat, ca să zic aşa, cu această iniţiativă tocmai pentru că după şedinţa de luna trecută a fost o indecizie cvasigenerală. Dar, să ne înţelegem: nu putem avea noi cei de la PNL Tulcea iniţiative similare la Mihai Bravu, Văcăreni şi Jijila dacă respectivii agenţi economici nu cer acest lucru! Ar fi absurd: poate firmele respective chiar vor să plătească impozitul pentru că deja s-au relansat economic înaintea celor de la Carniprod, deşi mă îndoiesc”, a mai declarat preşedintele PNL Tulcea. Ştefan Ilie.

Reamintim faptul că PNL Tulcea a depus pe 2 octombrie 2018, la secretariatul Primăriei municipiului, documentele pentru inițierea unui Proiect de hotărâre pentru aprobarea scutirii de la plata impozitului pentru clădirile și terenul aferent Complexului Zootehnic din cadrul SC Carniprod SRL Tulcea, începând cu semestrul 2, pentru anul 2018. Propunerea are, spun liberalii, ca fundament solicitarea deplin justificată a acestei societăți, afectate grav de Pesta Porcină Africană, înregistrată la primărie în 11 septembrie, dar care nici până la această dată nu a fost dezbătută conform prevederilor Art.464, alin. (2), lit. g) din Codul Fiscal.

Articolul precedentDescărcare arheologică pentru Podul peste Dunăre, pe repede înainte!
Articolul următorMuzeul de Etnografie va intra în restaurare, alături de Farul Vechi din Sulina și Casa Panaghia din Babadag