După o așteptare de patru ani în care au fost parcurse toate etapele birocratice și formalitățile necesare, de săptămâna trecută s-a dat ordinul de începere a lucrărilor de execuție la Drumul Forestier „Trei Ocoale”, o investiție nouă, prima de acest fel din fondul forestier administrat de către Direcţia Silvică Tulcea de după 1990.

„Investiția prevede realizarea a patru tronsoane de drum forestier cu legătură între ele care însumate ajung la o lungime totală de 11,65 km și este situată pe teritoriul administrat de Ocoalele Silvice Niculițel, Cerna și Măcin. Drumul va face joncțiunea cu alte drumuri forestiere existente, respectiv DF Axial (OS Niculițel), DF Covandere și DF Strâmbele (OS Cerna), DF Valea Glonțului (OS Măcin). Drumul va fi executat cu împietruire din piatră spartă și va conține lucrări de artă (poduri și podețe), lucrări de apărare – consolidare, elemente de siguranța circulației, etc” se arată în comunicatul Direcţiei Silvice Tulcea.

Finalizarea investiției este programată pentru prima parte a anului 2020, iar realizarea proiectului va aduce o îmbunătățire a infrastructurii de acces necesară asigurării integrității fondului forestier, a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, a transportului tehnologic pentru lemnul recoltat. Valoarea contractului de execuție este de circa 3.500.000 lei, finanțarea investiției urmând a fi asigurată din fondul de accesibilizare a pădurilor constituit conform Legii nr. 56/2010 privind accesibilizarea fondului forestier național.!

Articolul precedentDouă zile de conferinţe şi dezbateri sub patronajul Ministerului Cercetării şi Inovării la Tulcea!
Articolul următorSpectacol aniversar de 1 Decembrie, la Sala Polivalentă