Scriam ieri despre un cal abandonat in voia sortii, ranit si bolnav, care de cateva zile este vazut din ce in ce mai grav pe malul suburbiei Tudor Vladimirescu, langa trecerea bac aval Tulcea.

O femeie cu suflet mare, doamna Ecaterina, ne-a semnalat acest lucru, iar noi, am scris. Azi noapte, in jurul orei 22.00, aceiasi femeie ne anunta ca bietul animal a cazut intr-un canal din zona si ca daca nu intervine nimeni, pana dimineata va muri. Am sfatuit-o sa ceara ajutorul pompierilor, pentru ca noi chiar nu puteam sa o ajutam cu nimic. Femeia a sunat la 112 si salvatorii au venit.

Echipajul de pompieri-salvatori s-a chinuit mai bine de o ora cu chingi improvizate si mult efort, iar putin dupa miezul noptii au reusit sa scoata animalul din canal. Calul  este acum tot acolo, in zona, la fel de bolnav si din ce in ce mai slabit. Autoritatile se fac ca nu il vad, pentru ca nu au niciun interes. Lipsa de implicare si indiferenta cu care cei responsabili trateaza acest gen de subiecte, este ZERO! Pentru unii, e valabila zicala „timpul trece, leafa merge”…ceea ce e nedemn si rusinos!

Am luat personal legatura cu domnul prefect Lucian Furdui, printre putinii  oameni care ne-a ajutat de fiecare data cand am semnalat ceva. Chiar daca acest cal nu reprezinta o obligatie pentru domnia sa, prefectul Furdui ne-a promis ca va face tot ce-i va sta in putinta pentru a salva bietul animal! Vom reveni!

Articolul precedentDuminică, începe a XIII-a ediţie a Festivalului „Săptămâna Filmului Interetnic”
Articolul următorPercheziţii ale poliţiei pentru evaziune fiscală, în Tulcea şi încă cinci judeţe