Ca urmare a acumularii unor debite deosebit de mari,  mai multe asociatii de proprietariau ramas fara apa potabila! Aceasta masura a fot luata de Aquaserv SA, dupa ce toate instiintarile de plata trimise de catre societatea de furnizare a apei, au ramas fara niciun fel de ecou din partea beneficiarilor.

Asociatiile C3B si C3C din cartierul 23 August, sunt cele care ridica cele mai mari probleme furnizorului de servicii apa-canal.  Problema este cunoscuta de ani de zile, dar nici primarul. nici alte autoritati nu au facut nimic pentru a remedia situatia dezastruoasa. Ani de zile, acei oameni au consumat apa si nu au platit! La aceasta ora, datoriile lor se apropie de suma de sase miliarde de lei vechi!

Am stat de vorba cu directorul general al Aquaserv Tulcea, ing. Ionel Caraman, care ne-a declarat: „problema in acea zona nu este de ieri-de azi. este foarte veche si ne-a pus mereu probleme. Sumele care s-au adunat sunt enorme si sunt adunate in ani de zile de neplata. Ambele scari de bloc au probleme si cu pierderile de apa, motiv pentru care sumele lunare cresc foarte mult, undeva la peste 20 de mii de lei. Ei trebuie sa isi gaseasca solutii, sa le repare, ca sa intre in normalitate.

Pana nu vom primi bani pentru ceea ce consuma, nu vom da drumu la apa! Vom reincepe furnizarea apei atunci cand isi vor plati macar factura lunara, plus datoriile, desigur, esalonate! „- a incheiat directorul Aquaserv.

Conducerea societatii de furnizare a apei potabile a luat in calcul si realizarea unei lucrari de bransare separata a celor doua scari de bloc, pentru a departaja clar situatia. Daca unu dintre blocuri va plati, iar celalalt nu, apa se va opri doar la cel cu datorii. Aceasta lucrare este una destul de complexa si va dura aproape o luna. Pana atunci, daca nu se stran banii macar pentru apa consumata macar pe o luna, serviciul de distributie al apei nu va fi posibil!

Articolul precedentPesta porcină africană, depistată la Carniprod Tulcea! Autoritățile, în alertă maximă!
Articolul următorGăștile de minori rromi terorizeaza orașul, în plină zi!