La data de 18 octombrie  a.c., polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului  Tulcea au depistat un bărbat, în vârstă de 41 de ani, din Tulcea, în timp ce conducea un auto, pe strada Viticulturii, din municipiu, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

La data de 18 octombrie a.c., polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Tulcea au depistat un bărbat, în vârstă de 61 de ani, din Tulcea, în timp ce conducea un auto, pe strada Mesteceni, din municipiu, fiind sub influența băuturilor alcoolice, cu o concentrație de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 18 octombrie a.c., polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Tulcea au depistat un bărbat, în vârstă de 43 de ani, din județul Galați, în timp ce conducea un auto, pe strada Isaccei, din municipiu, având permisul de conducere reținut și fiind sub influența băuturilor alcoolice, cu o concentrație de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost reținut pe bază de ordonanță pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, iar la data de 19 octombrie a.c., Judecătoria Tulcea a dispus luarea măsurii de arestare preventivă pentru 30 de zile, față de acesta.

La data de 19 octombrie a.c., polițiștii  din cadrul Postului de Poliție Valea Nucarilor  au depistat un bărbat, în vârstă de 47 de ani, din localitatea Agighiol, județul Tulcea, în timp ce conducea un auto, pe raza localității Agighiol, fiind sub influența băuturilor alcoolice, cu o concentrație de 1,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

La data de 20 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Valea Nucarilor  au depistat un bărbat în vârstă de 26 de ani, din comuna Valea Nucarilor, județul Tulcea, în timp ce conducea un auto, pe raza localității Valea Nucarilor, fiind sub influența băuturilor alcoolice, cu o concentrație de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cauzele, polițiștii tulceni au întocmit dosare penale.

Pentru evitarea evenimentelor rutiere datorate consumului de alcool, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Tulcea recomandă conducătorilor auto:

 – Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

 – Consumul de alcool este incompatibil cu conducerea autovehiculelor, pe lângă faptul că este interzis de lege, constituie un important factor de risc pentru şofer, pasageri şi ceilalţi participanţi la trafic crescând şansele de implicare într-un accident rutier.

 – De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

 – Alcoolul afectează claritatea vederii, judecata, timpul de reacţie, echilibrul şi capacitatea de a vorbi. Când aceste funcţii sunt afectate, probabilitatea unui accident creşte.

 – Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!

 – Astfel, legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Articolul precedentImpersii – „Etnic mobil. Eleni în Elada”, ediţia a V-a
Articolul următorCirca 30 de maşini au fost vandalizate de către o bolnavă psihic, funcţionar public. Păgubiţilor le e frică să mai iasă din case