Atacul unor copii asupra altor copii, pentru a-i deposeda de telefoane mobile, lănţişoare, bani sau alte bunuri, a devenit, din păcate, o practică des întâlnită în municipiul Tulcea.
O astfel de faptă a fost filmată cum câteva zile, în cartierul „23” pe strada Eternității, în zona blocului N9. Doi copii rromi, unul mai răsărit şi celălalt mai micuţ, au intrat în scara de bloc unde se jucat câţiva copii ai locatarilor, au smuls un telefon mobil din mâna unuia dintre ei şi au fugit.
Câţiva vecini au auzit ţipetele de alarmare ale copiilor şi au ieşit, i-au căutat pe cei doi copii rromi şi la scurt timp au reuşit să îi prindă.
Nu ştim ce s-a întâmplat mai departe, dar… cel mai probabil a fost făcut un dosar penal care nu va avea nicio finalitate, din păcate, cei doi nerăspunzând în fata instanţelor de judecată, fiind foarte mici ca vârstă.
În teorie, ar trebui sancţionaţi aparţinătorii legali ai celor doi copii, dar în cele mai multe cazuri, aceştia sunt plecaţi „la muncă” în alte ţări. Cum, nimeni nu vrea să se lege la cap cu o problemă care necesită timp, drumuri şi multe hârtii, dosarul se va prăfui prin sertare până când se va clasa!

Articolul precedentIonuţ Mogoş de la Gheorghe Munteanu Murgoci Măcin este singurul elev de 10 de la BAC 2019
Articolul următorRupt de beat si fără permis nu a oprit la semnalele polițiștilor. A fost prins după 7 km