Vineri, 8 februarie 2019, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani a participat la festivitatea organizată în Garnizoana Tulcea, dedicată sărbătoririi a 60 de ani de la înființarea Divizionului 88 Vedete Fluviale „Amiral Gheorghe Sandu“.

La evenimentul la care a fost prezent și contraamiralul de flotilă Cornel Rogozan, din partea conducerii Statului Major al Forțelor Navale, importanța momentului a fost subliniată de către comandor Constantin Grosu, comandantul Divizionului 88 Vedete Fluviale „Amiral Gheorghe Sandu“: „60 de ani înseamnă o viață de om. Pentru o unitate militară, 60 de ani înseamnă viața a mai multor generații de militari. Existența acestui Divizion a însemnat foarte multă muncă: zile întregi de ieșiri pe fluviu, activități pe vreme bună sau mai puțin bună. Aș vrea să mulțumesc comenzii Statului Major al Forțelor Navale pentru sprijinul acordat pentru ca noi, cei din unitate, să ne putem desfășura activitatea în condiții cât mai bune. Vreau să mulțumesc și celor care au făcut parte din unitate și care ne-au predat-o și vreau să-i asigur că  noi vom continua să ținem steagul sus, să facem din această unitate una de elită a Forțelor Navale“.

„Pentru activitatea dumneavoastră, noi, cei din administrația locală, în numele cetățenilor acestui județ, ne exprimăm respectul pentru toți militarii români. Datorită dumneavoastră, celor din Armata Română, respectiv Forțele Navale Române, privim în urmă cu recunoştinţă şi spre viitor cu speranţă, ştiind că sunteți şi acum garantul integrităţii noastre naţionale.

Mulțumesc domnului comandor Constantin Grosu pentru invitația de a participa la acest eveniment și urez „La mulți ani!“ Divizionului 88 Vedete Fluviale“, a declarat vicepreședintele Dumitru Mergeani.

După ceremonialul militar și religios, comandorul Constantin Grosu a înmânat plachete aniversare și diplome de excelență oficialităților locale și foștilor comandanți ai unității.

*

La data de 20 septembrie 1957 s-a înființat, la Giurgiu, primul grup de vedete dragoare în cadrul Divizionului 519 Dragoare Fluviale. Doi ani mai târziu, pe 1 februarie 1959, unitatea îşi schimbă denumirea în Divizionul 88 Vedete Dragoare. La data de 28 martie 1960, Divizionul 88 Vedete Dragoare este dislocat la Sulina, până în luna iunie 1960, când unitatea se mută de la Sulina la Tulcea.

Pe 1 martie 2005, denumirea unităţii a fost schimbată în Divizionul 88 Vedete Fluviale, acesta fiind alcătuit din două secţii, dislocate în garnizoanele Brăila şi Tulcea. În prezent, Divizionul 88 Vedete Fluviale este subordonat Comandamentului Flotilei Fluviale, având în responsabilitate sectorul fluvial cuprins între Călăraşi şi gurile Dunării.

 

Articolul precedentAJF organizează „Cupa Dobrogei Junior” – la Sala Polivalentă
Articolul următorUn tânăr de 16 ani a intrat peste o bătrână de 82 de ani, a bătut-o şi a ameninţat-o cu un cuţit, pentru câţiva lei